El Servei de Salut i Comunitat té com a missió millorar l'estat de salut de la població facilitant l'adquisició i el manteniment d'estils de vida saludables. En definitva, pretén que la conducta saludable sigui la més fàcil.

Per a aconseguir-ho, posa a disposició de la ciutadania diversos plans i activitats destinats a promoure l'adopció d'estils de vida saludables en relació a àmbits com

La seva visió és la d'esdevenir un servei referent a la ciutat en el desenvolupament de projectes i accions de promoció de la salut.

Els seus valors són: la lluita contra les desigualtats en salut (per raó d'edat, de gènere o de classe social), el treball en xarxa i col·laboratiu i l'eficàcia i l'eficiència.

Dia Internacional de la Síndrome de Tourette

Es commemora la diada de Tourette per donar llum a la condició humana on els tics tenen el protagonisme. La Síndrome de Tourette sol aparèixer entre els 2 i els 15 anys i a un 15% de persones aproximadament els hi desapareixen a l'etapa de l'adolescència de manera espontània.

Avui dia ja sabem que els tics són moviments involuntaris motors o vocals i que tenen un orígen multifactorial. Si s'hi està predisposat genèticament es pot desencadenar per qüestions ambientals, estrès, entre d'altres.

Al voltant del 1880 un doctor va descriure aquesta afectació perquè la tenia la marquesa de Dampierre que va ser hospitalitzada perquè no s'entenia la seva manera de ser i de comportar-se que sortia de la norma, la qual cosa era inadmissible per l'època en una persona de la noblesa. Va acabar reclosa en un castell de per vida.