El Servei de Salut i Comunitat té com a missió millorar l'estat de salut de la població facilitant l'adquisició i el manteniment d'estils de vida saludables. En definitva, pretén que la conducta saludable sigui la més fàcil.

Per a aconseguir-ho, posa a disposició de la ciutadania diversos plans i activitats destinats a promoure l'adopció d'estils de vida saludables en relació a àmbits com

La seva visió és la d'esdevenir un servei referent a la ciutat en el desenvolupament de projectes i accions de promoció de la salut.

Els seus valors són: la lluita contra les desigualtats en salut (per raó d'edat, de gènere o de classe social), el treball en xarxa i col·laboratiu i l'eficàcia i l'eficiència.

L'Ajuntament de Terrassa se suma a la Setmana contra la Leucèmia

Cal seguir investigant la leucèmia i altres malalties de la sang. Hi ha unes 250 persones investigant la cura en més de 35 grups de treball a l'Institut de Recerca contra la Leucèmia que va crear la Fundació Josep Carreras.

La Fundació Josep Carreras també va crear el  Registre de Donants de Medul·la Òssia. Busquen donants arreu del món compatibles amb les persones pacients que necessiten un trasplantament de medul·la òssia. Aquest trasplantament  permet salvar la vida a milers de persones amb leucèmia o altres malalties de la sang.

Es pot aprofitar qualsevol donació de sang per analitzar les proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones. 

Poden ser donants de medul·la totes aquelles persones saludables que tinguin entre 18 i 40 anys especialment els homes.

El fet d'inscriure's al registre no implica fer una donació efectiva de medul·la òssia. La donació efectiva es realitza en cas que hi hagi una compatibilitat entre una persona malalta i una persona inscrita al registre de donants.