Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

Carretera a Gusen

Cartell del documentalL'Àlex Cirera Izquierdo, bomber i ciclista aficionat terrassenc, es planteja recórrer en solitari més de 2000 km travessant Europa per tancar una ferida emocional i retre un homenatge al seu avi, en Fèlix Izquierdo García, assassinat pels nazis el 1941.

 

El seu viatge també vol descobrir una part de la història familiar, silenciada durant anys.

  • Projecció del documental, presentació del projecte i col·loqui posterior
  • Lloc: Cinema Catalunya
  • Hora: a les 19 h.
  • Entrada gratuïta, reserva entrades