L'Ajuntament de Terrassa habilitarà un nou espai per a la incineració, vetlla i recordatori dels animals

El Consell d'Administració de Funerària ha acordat la construcció d'un crematori i un espai de record en un terreny limítrof al Cementiri Municipal

El Consell d'Administració de Funerària ha acordat iniciar els tràmits per construir un crematori d'animals en un espai que limita amb els actuals terrenys del cementiri municipal. Aquest projecte vol facilitar que les persones que ho vulguin, puguin acomiadar-se dels animals amb què conviuen quan pateixen aquesta pèrdua. D'entrada, es procedirà a encarregar un estudi per valorar tècnicament la viabilitat del projecte, detallant les necessitats d'obra nova d'un edifici destinat a funerària d'animals.

La voluntat és disposar d'un servei d'incineració que es dedicarà de manera específica als animals i que vol facilitar que la ciutadania no hagi de recórrer a altres municipis quan es produeix la mort dels animals amb que conviuen. També es vol aprofitar per crear un espai de record en el mateix complex, on poder dipositar les seves cendres.

La iniciativa, treballada conjuntament per Funerària de Terrassa i la regidoria de Benestar Animal, dona resposta a la demanda de moltes persones que conviuen amb animals i que desitgen un acompanyament en el seu procés de pèrdua, que inclou la celebració de cerimònies de comiat, la cremació i el dipòsit de les cendres al Cementiri. Segons el tinent d'alcalde de l'Àrea de Drets Socials i regidor de Benestar Animal, Noel Duque, «la futura creació d'aquest servei suposa reconèixer l'estret vincle que s'estableix entre les persones i els animals amb els quals conviuen. Moltes vegades són un membre més de la família i, com a tal, se'ls ha de poder acomiadar de forma adequada i digna. Amb aquesta iniciativa, s'evidencia el compromís de l'equip de Govern amb el benestar animal durant tota la seva vida i també en el moment del seu traspàs».

Actualment, a Terrassa hi ha censats 15.090 gossos, 5.987 gats i 52 fures. La voluntat és poder atendre, des d'aquest nou servei, les necessitats de la ciutat i de l'entorn.

Amb aquest nou projecte, Funerària de Terrassa referma la seva aposta per la millora contínua i la voluntat d'oferir a la ciutadania un servei de qualitat i adequat a les necessitats socials i personals. En els darrers mesos, el Cementiri Municipal ha destinat una zona al dol perinatal i ha inaugurat l'Espai Jardí, on se celebren cerimònies de comiat personalitzades a l'aire lliure.