Pla de Viabilitat Empresarial de PIMEC

En el marc de col·laboració amb la patronal en benefici del teixit productiu de la ciutat, l'Ajuntament de Terrassa fa difusió d'aquest programa de PIMEC com a palanca per a reactivar l'activitat empresarial i garantir la recuperació econòmica del territori.

Totes les pimes i persones autònomes de Terrassa poden gaudir del servei d'anàlisi empresarial i d'altres accions contemplades al Pla de Viabilitat Empresarial de PIMEC amb l'objectiu que puguin millorar la seva competitivitat.

El Pla de Viabilitat té per objectius:

1. Diagnosticar a curt i mitjà termini la situació i viabilitat de l'empresa amb indicadors predictius dels àmbits econòmic, financer, laboral, estratègic comercial i organitzatiu.

2. Capacitar l'empresariat amb el conjunt d'eines necessàries per identificar els factors claus de canvi per assegurar la viabilitat de les empreses.

3. Estructurar un full de ruta de viabilitat empresarial on es defineixin les accions necessàries a executar per assolir els objectius establerts.

4. Aconseguir la viabilitat del negoci a mitjà i llarg termini.

El Pla compta amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Inscripcions: [email protected]

 

Subvencions per a persones treballadores autònomes, microempreses, microempreses d'economia social i empreses d'oci nocturn

Una de les accions més rellevants que s'ha realitzat des de l'Àrea de Promoció Econòmica per fer front a aquest impacte socioeconòmic produït per la crisi de la Covid-19 és l'aprovació de dues convocatòries específiques centrades en la recuperació del sector considerat com a no essencial, segons la Llei 4/2021 de 12 d'abril.  

Entre els requisits principals per accedir a la convocatòria, cal tenir seu i realitzar l'activitat econòmica  a la ciutat de Terrassa, així com demostrar una baixada del volum de negoci d'un 25% mínim durant 2020 respecte l'any 2019.  

Convocatòria de subvencions per a empreses d'oci nocturn: 

  • Termini de presentació de sol·licituds: de l'1 al 10 de juliol  
  • Dotació econòmica: 160.000€ que es dividirà en una part fixa i una de variable: 

- Part fixa: 120.000€ es repartiran a parts iguals entre tots els sol·licitants 

- Part variable: 40.000€ en funció de l'aforament, establert el barem en 500 persones 

Convocatòria de subvencions per a persones treballadores autònomes, microempreses i microempreses d'economia social: 

  • Termini de presentació de sol·licituds: de l'1 al 20 de juliol 
  • Dotació econòmica:  720.000€ a repartir entre tots els sol·licitants, amb un màxim de 1.000€. 

La resolució es durà a terme en un període màxim de 3 mesos des de la finalització del procés d'acceptació de sol·licituds. 

Les dues convocatòries són compatibles amb altres mesures com els beneficis fiscals, exempcions de tributs, així com ajudes i subvencions d'altres administracions. Tot i això, les dues convocatòries seran incompatibles entre sí, podent presentar la sol·licitud a una d'elles.  

 

Oficina d'Atenció a l'Empresa

Des de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa estem treballant intensament per donar-vos suport i tota la informació que tenim al nostre abast en relació a les mesures que ha decretat el Govern de la Generalitat de Catalunya i el govern de l'Estat Espanyol per a millorar la liquiditat de les empreses i mitigar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

Trobareu tota la informació relacionada al web municipal apartat coronavirus o bé al web de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, davant de qualsevol dubte podeu trucar-nos al 93 739 70 00 extensió 4934 i extensió 4952 (consulteu horaris) o enviar un correu electrònic a través de la nostra bústia [email protected].

Ens adrecem al món de l'empresa i de les persones emprenedores.
Us oferim informació sobre tot allò que necessiteu: què cal fer si voleu obrir un negoci o bé si necessiteu assistència tècnica per a fer un pla d'empresa, espais municipals existents a la ciutat per ubicar el vostre negoci i les dades més rellevants de les accions de promoció industrial.