Vista panoràmica de la ciutat

Situada al peu del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, Terrassa, amb una població de 224.474 persones (Font: Padró Municipal, gener 2022), és la co-capital del Vallès Occidental i una de les ciutats mitjanes més importants de Catalunya. És una ciutat universitària i industrial, amb un ric patrimoni cultural i artístic.

Terrassa té una personalitat molt marcada, influenciada pel seu passat industrial, que ha deixat una petjada molt particular en el patrimoni del municipi. Els monuments, la història i el patrimoni fan de Terrassa un atractiu punt d'interès per a les persones amb inquietuds culturals i amb ganes de conèixer coses noves.

Però Terrassa també es una ciutat viva, amb una oferta cultural i d'oci molt dinàmica, i també amb una gran activitat esportiva i amb grans àrees verdes i de relació ciutadana. El Festival de Jazz, la Fira Modernista, l'hoquei, les temporades de dansa, música i teatre, les exhibicions castelleres o el golf, completen una àmplia oferta per gaudir d'una ciutat dinàmica i de serveis.