L'Ajuntament de Terrassa millorarà l'accessibilitat a sis cruïlles més de la ciutat

Se sumen a les nou actuacions que es van iniciar a finals del mes d'agost

Seguint amb el compromís de fer de Terrassa una ciutat més accessible per a tothom, l'Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora de mobilitat i pavimentació a tres cruïlles ubicades al barri de Poble Nou – Zona Esportiva. Concretament, són les que es troben al carrer del Doctor Cistaré amb el carrer del Pintor Vancells, i al carrer del Dibuixant Avellaneda amb el carrer del Pintor Vancells i amb el carrer dels Voluntaris. Les tres actuacions contemplen l'ampliació de voreres per tal de facilitar l'accessibilitat.

Aquests treballs van a càrrec de l'empresa Construcciones Fertes, SL, i tenen un pressupost d'adjudicació de 123.959,10 euros, i el termini d'execució és de tres mesos. Mentre durin les obres, es podrà circular amb normalitat pels carrers afectats, excepte quan es facin treballs d'asfaltat i pintura dels passos de vianants, que requeriran talls de circulació.

A més, seguint amb les obres de millora de la mobilitat i pavimentació, que formen part del programa Terrassa Barris en Marxa 2018, l'Ajuntament té previst iniciar dijous, 12 de setembre, els treballs a dues cruïlles ubicades al barri del Cementiri Vell: al carrer de Menéndez Pelayo amb el carrer de Miquel Servet i amb el passeig de Joan Miró; així com una altra a la urbanització de la Font de l'Espardanyera, concretament per a la millora del paviment al final carrer del Torrent de les Monges. En aquest cas, el termini d'execució previst de les obres és dos mesos i mig i l'empresa responsable és Infraestructures Serveis Obres Vallès, SL, amb un pressupost d'adjudicació de 52.293,42 euros.

 

Altres obres en marxa

Aquestes actuacions se sumen a les iniciades a finals d'agost a dues cruïlles més, ubicades a la mateixa zona del barri de Poble Nou – Zona Esportiva, amb la millora de les cruïlles del carrer del Maestrat amb la carretera de Matadepera i amb el carrer del Pintor Vancells.

I també recordem que estan en marxa, des de dilluns passat, les obres de millora de l'accessibilitat a set cruïlles més distribuïdes pels barris del Centre, Roc Blanc, Can Palet, Les Arenes-La Grípia-Can Montllor, Sant Pere i Sant Pere Nord. Concretament són al carrer de Montserrat, amb el carrer del Pantà (Centre); al carrer de l'Agricultura, amb la carretera de Montcada (Can Palet), al carrer de Maria Auxiliadora, amb la carretera d'Olesa (Roc Blanc); al carrer de Solsona, amb el carrer del Vendrell (les Arenes, la Grípia, Can Montllor); al carrer d'Ègara, amb el carrer de Bartrina (Sant Pere); al carrer d'Emili Badiella, amb el carrer Transversal (Sant Pere); i al carrer del Periodista Grané, amb el carrer de Josep Tapiolas (Sant Pere Nord).

L'execució d'aquests treballs s'emmarquen en la voluntat de l'Ajuntament de facilitar la vida a les persones amb mobilitat reduïda i millorar l'accessibilitat a l'espai públic. Terrassa disposa d'un Pla Local d'Atenció a les Capacitats Diverses i a l'Accessibilitat 2016-2020, un full de ruta per a la promoció de la qualitat de vida i l'exercici dels drets de les persones amb capacitats diverses. Aquest programa contempla accions destinades a millorar l'accessibilitat en l'espai públic, com són els accessos adaptats, les plataformes elevades, les places d'aparcament reservades en els aparcaments d'ús públic d'àmbits comercials, d'oci i de centre de treball i també els avisadors acústics a les cruïlles semaforitzades, entre d'altres.