L'Ajuntament executarà un programa de modificació de punts lumínics en dotze barris

L'objectiu és corregir l'enllumenat deficient en una cinquantena de punts i el pla compta amb un pressupost de 81.485,71 euros

El Consistori durà a terme un programa de modificació de punts lumínics que s'executarà abans d'acabar l'any i que pretén corregir l'enllumenat deficient en una cinquantena de punts distribuïts en dotze barris de la ciutat. Així, l'Ajuntament vol solucionar la problemàtica causada per alguns arbres, que tapen la llum dels fanals i empobreixen l'enllumenat al carrer i també il·luminar diferents espais de la ciutat on, per les seves característiques o per canvis de les necessitats en el usos, ara necessiten enllumenat, ja sigui connectat a la xarxa actual o bé amb la instal·lació de llums autònoms. En aquest sentit, el programa contempla actuacions repartides per tots els districtes. A continuació, es detallen algunes d'aquestes:

- El carrer de Voluntaris i el carrer de Roig Ventura tenen dues voreres molt amples, i a l'estiu els plataners que hi ha tapen la llum dels bàculs que il·luminen els carrers. Per aquest motiu l'Ajuntament hi instal·larà un projector en els mateixos suports, enfocats cap a la vorera. En total s'instal·laran 35 punts de llum.

- La vorera del passeig Vint-i-dos de Juliol, entre Prat de la Riba i Escultor Armengol, és de més de 21 metres i no té il·luminació, per això es contempla instal·lar-hi dos punts de llum nous.

- La vorera de la cantonada del carrer de Calderón de la Barca amb l'avinguda d'Àngel Sallent és molt ampla i actualment no hi ha il·luminació; per això s'hi instal·larà un punt de llum.

- La rampa d'accés al parc de Vallparadís, des del carrer Joan Duch, no té il·luminació. Per això el projecte contempla il·luminar l'itinerari amb columnes de 4 metres i llumeneres simètriques.

- Al carrer Nàpols, es proposa la substitució d'un pal de fusta actual per una columna de llum troncocònica.

- Al carrer Segura hi ha una gran zona d'aparcament, i una part està il·luminada provisionalment amb 3 projectors subjectats a una tanca. El programa preveu la instal·lació d'una columna de 10 metres amb projectors, per substituir els punts de llum provisionals.

- El túnel que passa per sota de la C-58 a l'entrada de la ciutat, forma part de la Via Verda, i té 60 metres de longitud. Actualment no té llum, i per això el pla preveu instal·lar projectors amb detecció de presència perquè s'il·lumini quan passi la gent.

- Al carrer de Bages es proposa el trasllat d'un enllumenat en pals de fusta a la façana, per poder retirar cinc pals de fusta de la vorera.

- Pas de vianants al carrer Tibidabo, cantonada amb Joan XXIII; just davant del punt de llum que il·lumina aquest pas de vianants hi ha un arbre de fulla perenne que impedeix que la llum arribi al pas de vianants. La solució consisteix en instal·lar un punt de llum a l'altre costat del pas de vianants.

- Al carrer Vinyals, el programa preveu l'eliminació del quadre d'enllumenat actual.

D'altra banda, l'Ajuntament preveu la instal·lació de punts autònoms de llum als barris de Poble Nou-Zona Esportiva, Sant Pere, Roc Blanc, les Martines, Segle XX, Antic Poble de Sant Pere, Can Tusell, les Arenes, la Maurina, Can Palet, Xúquer i Cementiri Vell.

En total, el programa de modificació i millora de punts lumínics compta amb un pressupost de 81.485,71 euros.