La Fira d'Orientació Professional Terrassa Tria Futur tindrà lloc el 6 i 7 de març al Recinte Firal

La Mostra d'Ensenyament serà del 13 al 21 de març

L'Ajuntament de Terrassa organitzarà aquest mes de març una nova edició de Terrassa Tria Futur, el projecte que cada any aplega una fira d'orientació professional, un espai virtual i una mostra d'ensenyament per a centres de secundària. Enguany, el certamen tindrà lloc els dies 6 i 7 de març, al Recinte Firal de Terrassa. 

Igual que en l'edició anterior, que va atreure prop de 8.000 visitants, la fira aplegarà centres de formació postobligatòria de tota mena (FP, universitats, idiomes, etc), empreses de la ciutat, serveis de l'Ajuntament i altres institucions i entitats relacionades amb la formació. Els serveis municipals implicats en l'organització de la fira estan treballant actualment en el programa d'activitats.

Per primera vegada, la fira s'estructurarà seguint el model de fira FPcat, impulsat per l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (Departament d'Educació). Aquest model estableix una sèrie de principis i criteris d'organització de l'espai per famílies professionals, amb la finalitat de generar relacions i compartir coneixements entre els centres de formació professional i les empreses, gremis, associacions, etc, d'un mateix sector.

Tot i que enguany no es faran activitats virtuals, el lloc web www.triafutur.terrassa.cat continua funcionant com a repositori de continguts permanent, recopilant nombroses xerrades i vídeos informatius de les edicions anteriors, que constitueixen un extens banc d'informació per a les persones de totes les edats que volen formar-se.

Terrassa Tria Futur és fruit del treball conjunt de diversos serveis municipals, amb la col·laboració de nombrosos centres de formació, empreses i entitats. El projecte compta també amb aportacions materials i econòmiques de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i la Unió europea, a través del programa EULEP.


La Mostra manté el format descentralitzat 

La Mostra d'Ensenyament, que s'adreça específicament a centres de secundària i entitats, se celebrarà del 13 al 21 de març. La nova edició tornarà a desenvolupar-se en tres espais diferents, arran la bona acollida del format descentralitzat estrenat fa dos anys per tal de facilitar els desplaçaments des dels centres participants. Els tres equipaments que acolliran la mostra estan encara  per determinar. Properament, el servei de Joventut informarà els instituts sobre el sistema d'inscripció a les sessions.

A la darrera edició, la mostra va aplegar 1.349 d'estudiants de 22 centres de secundària i entitats.


L'orientació, clau del futur

L'orientació acadèmica i professional té per objectiu ajudar les persones a trobar quin és l'itinerari que més s'ajusta al seu perfil, ja sigui al final de l'educació obligatòria o durant la vida adulta. Una bona orientació és fonamental per ajudar a construir un projecte de vida, però també per millorar l'ocupabilitat i, consegüentment, per impulsar l'economia.

Per tal de millorar l'acció orientadora dels diferents recursos públics i privats a la ciutat, l'Ajuntament de Terrassa coordina la Xarxa Terrassa Orienta, que aplega serveis municipals, agents socioeconòmics, entitats, centres de formació i qualsevol organització que desenvolupa tasques d'orientació a la ciutat.

Avui mateix, la xarxa s'ha reunit en una trobada en què 60 persones han assistit a una formació sobre el nou model de protocol d'orientació professional del Sistema FPcat, a càrrec de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya. Aquest model té per objectiu estandaritzar els procediments d'orientació a tot el país.