La Seu d'Ègara incorpora un nou servei d'audioguies i signoguies per facilitar la visita al conjunt monumental

Ambdós serveis estan a disposició dels i les visitants, de forma gratuïta, com a nou recurs per millorar l'accessibilitat sensorial de l'equipament i posar al servei del públic nous continguts fruit de la recerca feta al llarg dels darrers anys a la Seu d'Ègara

Seu d'ÈgaraDes d'aquesta setmana, el Museu de Terrassa posa al servei de la ciutadania un nou servei d'audioguies i signoguies per facilitar la visita a la Seu d'Ègara. L'audioguia, que té una durada aproximada de 45 minuts, inclou 14 pistes d'àudio que acompanyaran les persones que visiten el complex durant el seu recorregut. Amb la incorporació d'aquest nou recurs les persones usuàries podran descobrir la història de l'equipament i la singularitat d'alguns dels seus elements artístics, com les pintures murals del segle VI.

Aquesta nova audioguia permet millorar la comprensió de l'espai i identificar elements de diferents èpoques: l'impluvium romà, el baptisteri, la basílica i la catedral episcopal, les pintures o els retaules, entre d'altres. L'audioguia està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. El nou servei d'audioguies i signoguies s'ha incorporat com a nou recurs amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat sensorial de l'equipament i de posar al servei del públic nous continguts fruit de la recerca feta en els darrers anys a la Seu d'Ègara.

El mateix contingut que es recull a l'audioguia també està adaptat en una signoguia disponible en llengua de signes catalana que el Museu de Terrassa posa a disposició de les persones sordes o amb discapacitat auditiva. Es tracta d'un dispositiu electrònic portàtil que, a través de vídeos en llengua de signes i subtitulat, proporciona informació de la visita. Els continguts són descarregables a través de l'aplicació de VisitMuseum de forma que les persones que visitin la Seu podran accedir a aquests recursos de manera gratuïta a través del seu telèfon mòbil.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras destaca que: «Es tracta d'una iniciativa alineada amb el segell GAS (Gènere, Accessibilitat, Sostenibilitat) que volem implantar en totes les accions culturals impulsades a Terrassa. I tal i com ja hem fet en altres equipaments culturals com el Teatre Principal o l'Alegria, amb la incorporació d'aquests nous recursos volem facilitar l'accés al patrimoni i a la cultura a tothom i, molt especialment, a aquelles persones que no sempre ho tenen fàcil per accedir a l'oferta cultural que es programa a la ciutat».

El nou servei d'audioguies i signoguies de la Seu d'Ègara és una iniciativa de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, a través de la plataforma VisitMuseum i amb la col·laboració del Museu de Terrassa. El projecte també compta amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), una organització no governamental sense ànim de lucre que representa i està al servei de la comunitat de sords de Catalunya i de les seves 27 associacions afiliades. Aquesta entitat ha estat la responsable de la traducció a les llengües de signes i del subtitulat dels continguts de les signoguies.