L'Ajuntament concedirà la medalla de la ciutat a Marià Gàllego

El Consistori vol reconèixer la tasca social que Gàllego ha fet al capdavant de Creu Roja de Terrassa durant 28 anys

El Ple de l'Ajuntament de Terrassa concedirà, a petició unànime de la Junta de Portaveus, la Medalla de la Ciutat a Marià Gàllego i Gàllego, com a prova de reconeixement per la seva trajectòria al capdavant de l'entitat Creu Roja de Terrassa.

En Marià Gàllego i Gàllego va néixer a Marracos (Saragossa) i, després de viure a diversos municipis, va arribar a Terrassa al 1972, amb 20 anys, on es va instal·lar definitivament. Aquell mateix any va fer-se voluntari de la Creu Roja, en una època en què l'entitat estava orientada únicament a Socors i Emergències. A més, va ser l'impulsor, juntament amb d'altres joves voluntaris i voluntàries, del desenvolupament de projectes socials i va formar part de l'equip que va fundar la Creu Roja Joventut a nivell estatal, sent ell el primer director de Creu Roja Joventut a Terrassa. Amb la democratització de l'entitat, va formar part del primer comitè local com a vocal i, posteriorment, com a vicepresident, fins que al 1995 va ser designat president de l'assemblea local, càrrec que ha mantingut de forma ininterrompuda fins al juny d'aquest 2023. Marià Gàllego ha estat voluntari en actiu de la Creu Roja a Terrassa durant 50 anys, dels quals n'ha estat el president 28.

En Marià va destacar des de jove per impulsar projectes socials. Per exemple, sota la seva direcció van néixer iniciatives com la Campanya de recollida de Joguines, que encara avui segueix en marxa. Durant el conjunt de la seva presidència, s'han iniciat projectes relacionats amb l'atenció a persones migrades i foment de la convivència, l'alberg per a persones sense sostre, programes d'accés a necessitats bàsiques, com El Rebost o les targetes d'alimentació prepagament, l'acollida de persones refugiades, l'atenció a dones en risc d'exclusió social o el programa d'ocupació. 

Marià Gàllego ha apostat sempre per l'aliança entre el tercer sector de la ciutat i l'administració pública, com un instrument per abordar la realitat social complexa i les diverses crisis que hem viscut en els darrers anys.