Terrassa guanya el Premi d'Europa 2024 del Consell d'Europa

El Premi d'Europa, de caràcter anual, es concedeix a les ciutats i els municipis que es distingeixen pel seu compromís amb Europa

Premi d'EuropaTerrassa ha obtingut el Premi d'Europa 2024, un reconeixement creat per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa l'any 1955 com a distinció a una ciutat europea per les seves accions en l'àmbit europeu. El Premi ha estat anunciat avui en el marc de la sessió de primavera de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, a Estrasburg. Terrassa havia estat seleccionada com a ciutat candidata per a l'edició d'aquest any 2024, juntament amb els municipis de Rambouillet (França), Bamberg (Alemanya) i Formigine (Itàlia).

El Premi d'Europa el concedeix el Comitè d'Afers Socials, Salut i Desenvolupament Sostenible de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa i està previst que membres del subcomitè del Premi d'Europa l'atorguin personalment a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el proper 9 de maig, coincidint amb el concert commemoratiu del Dia d'Europa que tindrà lloc a la Seu d'Ègara.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha mostrat la seva satisfacció per aquest guardó que "reconeix la tasca que des de l'Ajuntament de Terrassa fem des de fa anys en favor de l'esperit europeista i contribuint, dins de les nostres possibilitats, a la construcció d'una Europa unida i forta". Ballart ha afegit que "aquest reconeixement, com d'altres obtinguts en anys anteriors per part del Consell d'Europa, ens confirma que anem en la bona direcció i ens anima a continuar en aquesta mateixa línia, treballant en xarxa amb la resta de territoris europeus, buscant solucions a problemes comuns i enfortint els vincles entre tots els pobles d'Europa".

El Premi d'Europa es concedeix a les ciutats i els municipis que es distingeixen pel seu compromís amb Europa, les activitats d'agermanament, els seus intercanvis en els àmbits de l'educació, la cultura i l'esport, la seva organització d'esdeveniments europeus, la seva afiliació a organitzacions de municipis o d'administracions locals i les seves iniciatives de solidaritat.

L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa ofereix cada any quatre nivells de guardons: el Diploma Europeu, la Bandera d'Honor, la Placa d'Honor i el Premi d'Europa. L'atorgament dels diferents nivells de premis és progressiu. Una vegada aconseguit el Diploma Europeu (el primer nivell) els municipis poden optar a la Bandera d'Honor, després a la Placa d'Honor i, per últim, al Premi d'Europa. Terrassa va rebre el Diploma Europeu l'any 2009, la Bandera d'Honor el 2010 i la Placa d'Honor el 2015.