L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, expressa el seu condol per les víctimes del cicló «Daniel» a Líbia

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat el seu condol per les víctimes mortals que ha provocat el cicló «Daniel» en el seu pas per Líbia. L'alcalde vol traslladar la solidaritat de la ciutat de Terrassa amb les víctimes i totes les persones de les zones afectades per la catàstrofe natural que va patir dilluns el país nord-africà. El cicló «Daniel» va creuar el nord-est de Líbia entre diumenge i dilluns, 10 i 11 de setembre, provocant fins ara més de 6.000 víctimes mortals, a les que cal sumar 10.000 persones desaparegudes. A aquestes xifres cal afegir els importants danys materials i en infraestructures provocats pel temporal.

Ballart ha expressat que «des de la nostra ciutat lamentem profundament les pèrdues de vides humanes, expressem el nostre condol i la solidaritat amb les famílies afectades. Terrassa té un compromís ferm vers la solidaritat internacional i manifesta el seu suport a tots aquells països que es veuen afectats per tragèdies d'aquesta magnitud». Tanmateix, l'alcalde vol destacar «la tasca que estan duent a terme les ONG, equips de rescat i salvament, així com aquelles entitats que ja s'han desplaçat a la zona afectada per col·laborar d'una manera eficient i decidida amb l'objectiu de pal·liar els danys patits i contribuir d'aquesta manera a restaurar la normalitat el més aviat possible».

L'Ajuntament de Terrassa es mostra sensible a la situació i és per això que té la voluntat de participar de les iniciatives que s'endeguin per donar resposta a aquesta crisi que viu el país africà. De la mateixa manera, s'implicarà en les crides que es facin des d'altres institucions que es puguin anar produint.