Funerària de Terrassa porta el 20è cicle «El cinema i la mort» al Cinema Catalunya

Tota la recaptació de les entrades es destinarà a la distribució social d'aliments d'El Rebost

El cinema i la mortFunerària de Terrassa ha programat la nova edició del cicle «El cinema i la mort», amb novetats en el format respecte a edicions anteriors. En aquesta ocasió el cicle es concentra en dues dates, 30 d'abril i 13 de maig, en les que es farà la projecció d'un film, seguida d'un col·loqui posterior amb una persona convidada, amb qui es tractarà un tema relacionat amb la pèrdua, el dol o la mort.

La pel·lícula seleccionada per a avui, 30 d'abril, és «L'indomable Will Hunting». El testimoni de vida d'un dels actors protagonistes d'aquesta pel·lícula, Robin Williams, mort per suïcidi l'any 2014, serà el punt de partida del col·loqui posterior. Una xerrada sobre "El dol per suïcidi", a càrrec del psicòleg Xavier Savin, director d'Atenció Psicològica i Formació de la Fundación Salud y Persona.

La segona cita del cicle serà el 13 de maig, amb la projecció de la pel·lícula "Everest" que relata l'experiència de dos alpinistes experts que lideren expedicions a l'Everest i com una terrible tempesta de neu posa a prova la seva resistència física en una lluita èpica per sobreviure. El fotògraf i alpinista terrassenc Jordi Canyameres serà l'encarregat del col·loqui posterior i compartirà la seva "Experiència de vida extrema a l'Himàlaia", viscuda amb el company d'expedició Quico Dalmases l'any 1989 en l'ascensió al Dhaulagiri.

Les dues sessions del cicle s'iniciaran a les 18h al Cinema Catalunya i les entrades estaran disponibles al mateix cinema, mitja hora abans del començament de la projecció. Cada entrada té un cost simbòlic de 2 euros. Funerària destinarà íntegrament la recaptació per la venda de les entrades al Centre de distribució Social d'Aliments El Rebost.

Funerària de Terrassa ofereix el cicle "El cinema i la mort" des de l'any 2003 amb l'objectiu d'ajudar a normalitzar l'acceptació i el tractament de la mort i apropar-nos a un tema que, culturalment, és sovint encara tabú en la societat.