23 07 2021

L'alcalde de Terrassa activa el Pla d'Emergència Municipal per risc d'incendis forestals en alerta

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat aquest matí el Pla d'Emergència Municipal en alerta, atenent l'avís de la Direcció General de Protecció de la Generalitat de Catalunya sobre l'activació del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d'alerta, i atesa l'activació per part dels Agents Rurals de la situació de Pla Alfa 3 per risc extrem al municipi.

Seguir llegint

07 07 2021

Més cartells informatius contra els comportaments incívics a l'Anella Verda

Aquest estiu s'instal·laran un total de 31 cartells amb dos missatges molt concrets: "La brossa no torna sola" i "Respecteu els camps de conreu".  Els al·lusius a la recollida de deixalles es col·locaran a totes les portes i àrees d'estada del tram 1; a dues zones del tram 2, a Can Candi i al Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB). Mentre que, els que fan referència als camps de conreu, s'ubicaran en aquells terrenys dels trams 1 i 2 on es concentren les activitats agrícoles i ramaderes. 

Seguir llegint

07 07 2021

L'Ajuntament recuperarà el cultiu de la vinya a Terrassa en una finca municipal de Mossèn Homs

Fa dos segles, Terrassa era una de les terres de producció de vi més important de Catalunya, amb una varietat de vinya que portava el nom de la ciutat i que es venia a la meitat del territori. Ara, l'Equip de Govern vol recuperar el passat vitivinícola de la ciutat i de la comarca amb un projecte que contempla plantar vinyes en una de les parcel·les de Mossèn Homs, situada a l'Anella Verda, amb la voluntat de recobrar el cep autòcton local, com era el Terrassenc.

Seguir llegint

28 06 2021

L'Ajuntament inicia la licitació per adjudicar les obres del segon tram de l'Anella Verda

Carles Caballero oferint la roda de premsaEl juliol s'iniciarà la licitació per adjudicar els treballs d'arranjament del segon tram de l'Anella Verda, que té 4,5 km de longitud i que s'encaixa entre les carreteres de Terrassa a Matadepera (BV-121) i la de Terrassa a Rellinars (B-122). La previsió és que les obres comencin abans de finalitzar l'any i que finalitzin en el primer trimestre del 2022. El pressupost de licitació serà de 191.444,64 euros.

Més informació al web de l'Anella Verda 

21 06 2021

La campanya de prevenció i control del mosquit tigre s'inicia a Terrassa amb l'arribada de l'estiu

L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa la campanya de vigilancia i control del mosquit tigre per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de les mesures de prevenció, ja que les larves d'aquest insecte proliferen en llocs d'acumulació d'aigua. L'objectiu és lluitar contra el mosquit tigre perquè també és transmissor dels virus Zika, Dengue i Chikungunya, que poden provocar malalties d'origen tropical, ja que es contrauen per la picada dels mosquits femella infectats.

Seguir llegint

11 06 2021

El Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) publica el nou programa d'activitats de lleure

La programació del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) recupera el seu format habitual i recull les activitats gratuïtes, que se celebraran des d'aquest mes de juny i fins al novembre. Enguany es presenten un total de vuit propostes lúdiques, pensades per a un públic infantil i familiar amb la intenció de donar a conèixer els entorns de Bonvilar, de gran valor ecològic i social, com també l'Anella Verda. Entre les novetats, destaquen una plantada d'arbres, oberta a la ciutadania; un itinerari per la natura apte per a les persones amb mobilitat reduïda i, finalment, un geocaching en horari de tarda-vespre per celebrar Halloween.

Seguir llegint

09 06 2021

30ª Setmana del Medi Ambient

El lema triat per aquesta edició és "Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic". Una temática d'actualitat ja que la Unió Europea prohibirà a partir d'aquest mes de juliol alguns dels productes fabricats amb aquest material, com són les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus. 

 

  • Webinar: Viure sense plàstic és fàcil!. Dissabte 5 de juny de 2021

  • Webinar: Autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Dimecres 2 de juny de 2021

 

02 06 2021

Terrassa acull dissabte la sortida de l'Ultra Clean Marathon, amb un tram de 13 km per l'Anella Verda

La tercera edició de l'Ultra Clean Marathon sortirà dissabte, dia 5, des de Terrassa, com a Ciutat Europea de l'Esport i per ser un dels municipis que té una Anella Verda que envolta tot el terme municipal. Els participants sortiran entre les 6.30 h i les 7 h del matí, des del carrer d'Extremadura, a la confluència amb l'avinguda del Vallès, a les immediacions del Camp Municipal de Ca n'Anglada, on juga el CP San Cristóbal, i aniran en direcció est fins a l'Anella Verda.

Seguir llegint

28 05 2021

El Ple aprova el Mapa Estratègic de Soroll, principal eina de gestió ambiental per millorar la qualitat acústica de la ciutat

El Ple ordinari de maig ha aprovat avui el Mapa Estratègic de Soroll (MES) corresponent al municipi de Terrassa, de l'aglomeració formada per Terrassa i Viladecavalls. El MES és una eina de gestió ambiental que avalua l'exposició que té la població al soroll i visualitza els nivells sonors existents, sent la principal base per elaborar, posteriorment, plans de reducció del soroll i plans d'acció per millorar i recuperar la qualitat acústica. 

Seguir llegint

19 05 2021

L'Ajuntament contractarà el subministrament elèctric a empreses que només treballin amb energies renovables

La Comissió de Territori i Sostenibilitat, celebrada ahir, ha acordat elevar a la consideració del Ple de maig l'aprovació de la pròrroga del contracte de subministrament d'energia elèctrica a l'Ajuntament de Terrassa i de sis societats municipals. També ha acordat aprovar l'expedient de contractació per iniciar la licitació en procediment obert. L'objectiu del Consistori és considerar l'energia com un bé social, on la ciutadania i les empreses no siguin només consumidores, sinó que també tinguin el dret a produir, emmagatzemar i vendre la seva pròpia energia renovable.

Seguir llegint

18 05 2021

L'Ajuntament reforça els treballs de neteja als espais naturals i s'ampliarà l'àmbit d'actuació

L'Ajuntament de Terrassa reforça, des d'aquest mes i fins a finals d'any, els treballs de neteja als espais naturals, ampliant en gairebé 52.000 euros el contracte actual de manteniment de l'entorn natural i dels equipaments ambientals. Es tracta d'una millora que permetrà ampliar l'àmbit d'actuació, treballant també en la retirada de residus dipositats de manera incívica en els trams urbans de les rieres del Palau i les Arenes. 

Seguir llegint

06 05 2021

Sis centres educatius i 400 alumnes participen en una nova edició de la campanya ‘Let's Clean Up Europe!'

La campanya ‘Let's Clean Up Europe!' és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea per retirar residus dels espais naturals (boscos, platges, lleres dels rius…), amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre la quantitat de deixalles que es llencen de manera incontrolada a la natura. Terrassa s'adhereix a aquesta iniciativa, en la seva edició més participativa, ja que s'han sumat sis centres educatius (col·legi Martí, Creixen, El Cingle i els Instituts Ègara, Jaume Cabré i Can Roca), amb un total de 386 alumnes, que faran set neteges a diferents punts del nostre entorn natural. 

Seguir llegint

06 05 2021

L'Ajuntament va obrir un total de 1.136 expedients sancionadors de residus l'any 2020

L'any 2020 es van iniciar un total de 1.136 expedients sancionadors de residus, una xifra semblant a la registrada el 2019, quan se'n van comptabilitzar un total de 1.118, tot i el període d'inactivitat pel confinament total arran de la Covid. La gran majoria dels expedients sancionadors (1.109) van ser oberts per intervenció directa de l'equip d'inspectors/es de residus i 27 a instàncies de Policia Municipal, amb qui es treballa de manera coordinada.

Seguir llegint

30 04 2020

El ple municipal aprova el document que marca les línies estratègiques del servei d'abastament d'aigua

Imatge de la façana de Taigua

El ple ordinari d'abril ha aprovat aquest matí el document que estableix les línies estratègiques del servei d'abastament d'aigua de Terrassa per iniciar, així, el seu procés de consolidació. Aquest document identifica els elements més determinants que poden condicionar el seu futur, tant en el règim transitori en el que actualment encara ens trobem, com el full de ruta per als propers anys.

Seguir llegint

22 04 2021

Terrassa s'adhereix a la Setmana Sense Soroll amb un programa d'activitats online

Imatge del logo de la Setmana Sense Soroll 2021La Setmana Sense Soroll se celebra del 26 d'abril al 2 de maig amb l'objectiu de promoure iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica. L'Ajuntament de Terrassa s'adhereix participant en un programa que conté activitats dirigides a la ciutadania i a la comunitat escolar, i que han estat promogudes des del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, en col·laboració amb l‘Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i la  Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Amb aquesta actuació, Terrassa contribueix a donar visibilitat a les eines de gestió i de control que ajuden a millorar la qualitat acústica del nostre entorn.
Seguir llegint

20 05 2021

El nou Pla Especial de Ca n'Amat de la Muntanya proposa una reordenació més sostenible dels usos de la finca, coherent amb el territori i l'Anella Verda

Masia Ca n'Amat de la MuntanyaLa Comissió de Territori i Sostenibilitat, celebrada ahir dilluns, ha acordat elevar a la consideració del Ple d'abril l'aprovació del text refós del Pla Especial de Ca n'Amat de la Muntanya (Masia Egara). Aquesta proposta recull les construccions que es poden conservar, ampliar i rehabilitar, com també els jardins que l'envolten, per convertir la finca en un establiment hoteler que complementi l'ús de restauració que ofereix actualment la Masia Egara. 

Seguir llegint

16 04 2021

L'Ajuntament obre la licitació per adjudicar la redacció del projecte d'arranjament dels trams 4 i 5 de l'Anella Verda

Plànol itinerari circilar de l'Anella Verda de TerrassaUn dels aspectes més singulars de l'Anella Verda és el camí circular, de 35 km de longitud, que recorre tot l'entorn natural i agrícola, donant la volta sencera al terme municipal, i que es divideix en cinc trams, dels quals el primer ja s'ha executat, les obres del segon es podran començar a finals d'aquest any i el tercer està previst per executar-lo més endavant. Ara, l'Ajuntament de Terrassa ha iniciat la tramitació per adjudicar la redacció del projecte d'arranjament dels trams quatre i cinc, per procediment obert, i amb un pressupost de licitació de 45.000 euros. El termini previst és de sis mesos.

Seguir llegint

31 03 2021

La consulta pública per elaborar la nova Ordenança de neteja i gestió de residus recull 15 propostes ciutadanes

La ciutadania, les entitats i les associacions han participat durant un mes (de l'1 de febrer a l'1 de març) en la consulta pública prèvia a l'elaboració del text de la modificació de l'Ordenança reguladora de la neteja pública i la gestió de residus de Terrassa, que va ser aprovada el desembre de 2003 i publicada al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el 8 de gener de 2004. L'objectiu és revisar i actualitzar aquesta normativa, establint les condicions per fer una gestió sostenible dels residus i un bon ús dels serveis municipals relacionats amb la seva prevenció i gestió, amb mesures per avançar cap a una reducció de la generació de residus i d'incrementar la recollida selectiva.

Seguir llegint

29 03 2021

Terrassa aplicarà les 44 mesures que contempla el Pla d'acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Occidental

El Ple de març ha aprovat avui l'adhesió de Terrassa al Pla d'acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Occidental, que estableix les bases i les actuacions necessàries per reduir la contaminació atmosfèrica a la comarca. Actualment, el Vallès Occidental té declarats 12 dels seus 23 municipis com a Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric per superar els nivells de contaminants de diòxid de nitrogen (NO2) i de partícules en suspensió inferiors a 10 micres (PM10). A més de Terrassa, s'inclouen les localitats de  Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda.

Seguir llegint

25 03 2021

Un total de 200 estudiants d'ESO plantaran 478 arbres a l'Anella Verda en el marc de la campanya Un Árbol por Europa

Imatge dela alumde de la ESo de l'escola Ramon Pont fent la plantada d'arbres dins de la campanya "Un àrbol por Europa"Un dels objectius de la campanya "Un Árbol por Europa" és visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l'àmbit local amb la imatge simbòlica de la plantació d'un arbre. Terrassa s'ha adherit en aquesta iniciativa, que també vol reconèixer el paper que té el jovent en aquesta tasca.Per aquest motiu, 200 joves plantaran 478 arbres a tres punts de l'Anella Verda ubicats a les zones del torrent de la Betzuca, de Torrebonica i de Mossèn Homs. Els participants són alumnes de 3r i 4rt de secundària de l'escola de Ramon Pont (60) i de 3r d'ESO de l'Institut Investigador Blanxart (135). Les espècies vegetals que plantaran són: pi pinyer (224); alzines (186); roures (40); freixes (14);  «populus alba» (3) i «cornus» (11).

Seguir llegint

24 03 2021

L'Ajuntament inicia una campanya divulgativa, a càrrec de les informadores ambientals, per recordar l'obligatorietat de censar els animals de companyia

L'Ajuntament inicia avui una campanya informativa i de sensibilització per recordar l'obligatorietat de censar els animals de companyia, com són gossos, gats i fures, perquè, d'aquesta manera, es pot comptabilitzar quants hi ha a la ciutat i fer una previsió dels recursos de salut pública i infraestructures que contribueixin a millorar el seu benestar.

Seguir llegint

22 03 2021

Dia Mundial de l'Aigua

Sense aigua no hi ha vida. L'accés a l'aigua potable és fonamental per satisfer les necessitats personals i domèstiques, com cuinar els àpats del dia, la higiene personal i la neteja de la llar.
Aquest any el Dia mundial de l'aigua tracta del que significa l'aigua per a les persones, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital.

L'Ajuntament de Terrassa s'adhereix al Dia Mundial de l'Aigua 2021.

Per això us animem  a gaudir d'un aplicatiu on podreu trobar vídeos, exposicions, jocs i moltes més activitats i consells per a commemorar aquesta diada.

18 02 2021

El Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal incorpora dues noves finques municipals i inclou la gestió de 122 ha

L'Ajuntament de Terrassa compta amb un nou Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal, que substitueix l'aprovat l'any 2006 i que té una vigència de vint anys. Amb aquest instrument d'ordenació s'incrementa la superfície ordenada a l'Anella Verda, fins a arribar a les 122,29 ha (abans, 94,63 ha) i s'incorporen dues noves finques: una parcel·la situada darrere del Parc Audiovisual i la finca de Can Candi, de 9,5 ha.

Seguir llegint

11 02 2021

La Generalitat ha incrementat les mesures de control per evitar l'entrada del virus de la influença aviària d'alta patogenitat a Catalunya

Les aus migratòries, entre l'agost i principis de desembre, abandonen les zones on han pasat la primavera i l'estiu cap a llocs més càlids i durant aquesta migració poden fer aturades en múltiples llocs de descans a Europa.

Durant els darrers mesos, s'han anat declarant diferents focus de la Influença Aviària d'Alta Patogenicitat (IAAP) a Europa que han avançat des de l'est d'Duropa fins a introduir-se a països relativament propers com Alemanya, Holanda, Regne Unit, Irlanda o Dinamarca.

Seguir llegint

01 01 2021

S'obre el període de consulta pública de la nova Ordenança reguladora de neteja i gestió de residus

Des d'avui, i fins al dia 1 de març, la ciutadania, les entitats i les associacions poden participar en la consulta pública prèvia a l'elaboració del text de la modificació de l'Ordenança reguladora de la neteja pública i la gestió de residus de Terrassa. Les opinions es recolliran a través de la plataforma digital de participació ciutadana https://participa.terrassa.cat. 

Seguir llegint

17 06 2020

Setmana de l'Energia 2020

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l'objectiu de conscienciar a la societat amb actuacions i activitats al voltant de l'eficiència energètica. És la campanya anual de difusió i sensibilització a la ciutadania sobre la transició energètica, l'estalvi, l'eficiència i les energies renovables. 

Seguir llegint

 

 

27 01 2021

La Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST) compta amb un total de 30 centres educatius

Ahir es va celebrar del Dia Mundial de l'Educació Ambiental

L'educació ambiental és fonamental per aconseguir fer de Terrassa una ciutat sostenible, saludable i respectuosa amb l'entorn. Un dels objectius  d'aquesta commemoració és transmetre coneixements i ensenyaments a la ciutadania pel que fa a la protecció del nostre entorn natural per generar hàbits i conductes que ajudin a prendre consciència dels problemes ambientals, per prevenir-los i resoldre'ls. 

Seguir llegint