19 09 2022

Nous vehicles d'ECO-EQUIP

Eco-Equip, compta des d'aquesta setmana amb tres nous vehicles a la seva flota. Un vehicle renta-contenidors de càrrega lateral, un vehicle porta-contenidors també de càrrega lateral i un vehicle porta caixes i contenidors

11 12 2020

Terrassa reconeguda com a municipi amb millors dades de recollida selectiva d'envasos lleugers i generació de residus municipals

L'Agència de Residus de Catalunya ha reconegut Terrassa en dues categories dins de l'acte de reconeixement a les comarques i municipis amb millors resultats de prevenció i recollida de residus de l'any 2019. Terrassa ha estat distingida com la localitat que l'any passat va obtenir el millor resultat en la recollida selectiva d'envasos lleugers, amb un 5,82%, i com la població que ha generat menys residus municipals, amb 386,71 kg/hab./any, dins la categoria de més de 60.000 habitants. 

10 11 2020

L'Ajuntament implanta la quarta línia del sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral

Eco-Equip, l'empresa municipal que gestiona el servei de recollida de residus a Terrassa, ha iniciat aquest dilluns la implantació de la quarta línia del sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral. Aquesta operació representa la retirada, a 11 barris, de 193 àrees d'aportació del sistema tradicional de càrrega posterior, i la implantació de 126 de noves per a les cinc fraccions (resta, paper i cartró, envasos, orgànica i vidre) amb contenidors de gran capacitat. Aquest model forma part dels compromisos definits en el Pla de prevenció i gestió de residus municipal que contempla, entre d'altres, la millora del servei i el reforç de la inspecció i el control.

04 05 2020

Reobertura de la deixalleria de Can Casanovas

L'Ajuntament de Terrassa ha reobert la deixalleria de Can Casanovas, posant-la de nou a disposició de la ciutadania, amb l'horari habitual. La deixalleria de Can Barba continuarà oberta exclusivament per a residus d'industrials o empreses. 

El servei de deixalleria mòbil continua suspès.

Nota de premsa

02 05 2020

Campanya de "Tolerància zero amb l'incivisme"

L'Ajuntament ha impulsat la campanya de «Tolerància zero amb l'incivisme» per reduir els comportaments incívics i irresponsables, una campanya informativa que s'ha complementat amb un programa d'inspeccions i sancions a tots els barris de la ciutat. També elaborat un document de FAQs sobre la recollida d'escombraries.

Comunicat de premsa

17 04 2020

Campanya de controls, inspecció i sancions contra l'incivisme.

L'Ajuntament ha fet publica una campanya intensiva de controls i inspecció per fer front a l'incivisme a la ciutat amb relació als residus domèstics i comercials. Les sancions poden arribar als 6.000 €

Ecoequip recorda reduir els residus el màxim possible i no dipositar voluminosos al costat dels contenidors.

Més informació

19 03 2020

Informació sobre recollida de residus i COVID19

Aquests dies hem d'aconseguir reduir els residus el màxim possible.

Ecoequip està incrementant la neteja i desinfecció dels vehicles, vestuaris, zones comunes i altres instal·lacions.

Recorda:

- Deixa la bossa d'escombraries, lligada i dins del contenidor.
- Redueix al màxim els residus del rebuig.
- Renta't les mans després.

 Més informació

29 10 2019

Nou dispositiu de neteja de la via pública

L'Ajuntament, a través de l'empresa pública Eco-Equip, responsable de la neteja viària i la recollida de residus, ha incorporat un nou sistema de neteja dels carrers amb aigua a pressió, per tal de reforçar el servei i millorar els resultats.

El servei es realitza en el torn de nit, entre les 21 h. i les 4 h., de dilluns a divendres. 

 Veure nota de premsa

 

 
Notícies d'interès
 
  • Un total de 78 persones treballen en el dispositiu per a la retirada de fulles des de novembre a gener

L'empresa municipal de neteja i recollida de residus, Eco-Equip, desplega, com cada any, un dispositiu especial per fer front a la campanya de retirada de fulles. En total, 78 operaris s'ocupen d'aquestes funcions, agrupats en diferents modalitats d'equips per tal de donar resposta a les diverses necessitats dels diferents espais de la ciutat. Des del novembre i fins al gener, aquest dispositiu està disponible per a la recollida de les fulles, tot i que la seva dedicació depèn d'un fenomen tan poc controlable com és la caiguda d'aquestes fulles.

  • Dos nous camions per a la recollida selectiva

El servei de recollida selectiva de residus de Terrassa compta amb dos nous camions de recollida de residus i quatre nous recol·lectors satèl·lit. L'entrada en servei d'aquests vehicles culmina la inversió en la renovació de la flota d'Eco-Equip corresponent a 2016, que ha suposat la incorporació d'un total de 21 vehicles. L'objectiu per al 2017 és continuar consolidant l'increment de plantilla fixa d'Eco-Equip i la implantació d'una nova ruta de recollida lateral de residus, amb l'adquisició de vehicles corresponents.

  • Onze nous vehicles per a renovar la flota d'Eco-Equip
S'han presentat els 11 darrers vehicles adquirits per a renovar la flota d'Eco-Equip. A la mateixa presentació, Jordi Ballart ha explicat que la ciutat ha incrementat el 2016 en 2,7 milions d'euros els recursos destinats a la neteja i la gestió de residus, adquirint un total de 21 vehicles i 240 contenidors de fracció orgànica amb el sistema de recollida lateral, i ampliant la plantilla amb 37 nous treballadors, entre fixes i temporals.
 
  • Reforç de la plantilla d'Eco Equip amb 21 persones
L'Ajuntament ha reforçat el servei de neteja i recollida selectiva amb la incorporació, l'1 de juliol de 2016, de 14 nous treballadors que incrementaran la plantilla d'Eco-Equip. A aquests treballadors se sumaran 7 persones més en els propers dies, destinades a la cobertura de jubilacions i baixes per incapacitat. El personal que s'ha incorporat a Eco-Equip reforça el servei de recollida de residus.
 
  • Dues noves escombradores a Eco-Equip
D'acord amb les previsions d'actualització de la flota de vehicles d'Eco-Equip per a l'any 2016, s'han adquirit dues noves escombradores. Amb aquestes noves adquisicions, Eco-Equip comptarà amb un total de sis escombradores petites i tres mitjanes. Les noves escombradores tenen un sistema de funcionament que inclou l'escombrada amb dos raspalls frontals, aspiració i neteja a pressió.