És voluntat de l'Ajuntament de Terrassa minimitzar els riscos en tractaments fitosanitaris i de fet es porta a terme una política de "Lluita integrada", és a dir, abans de fer un tractament s'han aplicat totes les mesures correctores naturals. En alguns casos, es fan servir productes de baixa o nul·la toxicitat com sabó potàssic o productes vegetals. Només quan el problema esdevé plaga es tracta amb productes químics.

Les persones que tenen problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM), o aquelles que senzillament vulguin ser avisades puntualment abans de qualsevol tractament, poden fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] posant en l'assumpte:  Avís de tractament químic fitosanitari.

17 09 2021

Avís de tractament en arbrat el dia 17 de setembre

Dins  de  l'estratègia  de  lluita  integrada  per  al  control  de  les  plagues  en  els  arbres  de  la  ciutat  de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb adob foliar VEGEX FOS SOAP (oleato fosfóric) per millorar l'estat fitosanitari dels plàtans d'ombra (Platanus x hispanica) i reduir l'afectació del tigre del plàtan (Corythuca ciliata). El  tractament  es  durà a  terme el divendres, 17 de setembre,  entre les 00:01h i les 6:00h i sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

03 09 2021

Avís de tractament pel control de plagues als arbres de la ciutat

Dins  de  l'estratègia  de  lluita  integrada  per  al  control  de  les  plagues  en  els  arbres  de  la  ciutat  de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb adob foliar VEGEX FOS SOAP (oleato fosfóric) per a millorar l'estat fitosanitari dels plàtans d'ombra (Platanus x hispanica) i reduir l'afectació del tigre del plàtan (Corythuca ciliata). El  tractament  es  durà a  terme el divendres, 3 de setembre.

13 08 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 13 d'agost

Dins  de  l'estratègia  de  lluita  integrada  per  al  control  de  les  plagues  en  els  arbres  de  la  ciutat  de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb adob foliar VEGEX FOS SOAP (oleato fosfóric) per millorar l'estat fitosanitari, i reduir l'afectació del tigre del plàtan (Corythuca ciliata) als plàtans d'ombra (Platanus x hispanica). El  tractament  es  durà a  terme el divendres, 13 d'agost,  entre les 00:01 i les 6:00h, en els espais de la ciutat 

06 08 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 6 d'agost

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb amb oli de colza+ piretrines (Spruzit-100 cc/hl) per reduir l'afectació de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola). El tractament es durà a terme entre el divendres, 6 d'agost, entre les 00.01h i les 6.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

29 07 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 29 juliol

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues a la vegetació de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un tractament amb oli de colza 82,53%+ piretrines 0,459% (Spruzit) pel control de l'eruga del boix (Cydalima perspectalis) als boixos (Buxus sempervirens). El tractament es durà a terme el dijous de 29 juliol, en horari de 00:05h a 07:00h, als següents espais:

22 07 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 22 i 24 de juliol

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb  amb oli de colza+ piretrines (Spruzit-100 cc/hl) per reduir l'afectació de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola).   El tractament es durà a terme entre el dijous i dissabte, 22 i 24 de juliol, entre les 00.01h i les 6.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

22 07 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 22 i 24 de juliol

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament un tractament químic amb Deltametrin 1,5% (DECIS PROTECH) i Sumicidin Extra 5 EW (esfenvalerat 5%)(30cc/hl), per al control de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola). El tractament es durà a terme entre el dijous i dissabte, 22 i 24 de juliol, entre les 00.01h i les 6.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

09 07 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 9 de juliol

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb oli de colza+piretrines (Spruzit-100 cc/hl), per reduir l'afectació de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola). El tractament es durà a terme el divendres, 9 de juliol, entre les 00.01h i les 6.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

02 07 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 2 de juliol

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb oli de colza+piretrines (Spruzit-100 cc/hl), per reduir l'afectació de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola). El tractament es durà a terme el divendres, 2 de juliol, entre les 00.01h i les 6.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

18 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 18 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer una actuació amb adob foliar VEGEX FOS SOAP (oleato fosfòric) per millorar l'estat fitosanitari dels tulipers Virgínia afectats per pugó i reduir la melassa produïda. Està previst realitzar el tractament el divendres, 18 de juny, entre les 00.01h i les 06.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

18 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 18 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un tractament químic amb acetamiprid 20% (EPIK), pel control del morrut de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus) a les palmeres datileres (Phoenix dactylifera). Està previst realitzar el tractament el divendres, 18 de juny, entre les 00.01h i les 06.00h. Sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

En l'anterior tractament no es va poder realitzar en aquest espai.

17 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 17 i 18 de juny

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament amb oli de colza+piretrines (Spruzit-100 cc/hl), per reduir l'afectació de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola).  El tractament es durà a terme entre el dijous i divendres, 17 i 18  de  juny, entre les 00.01h i les 6.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

17 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 17 i 18 de juny

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament químic amb Decis Protech (deltametrina 1,5%) (70cc/hl) i Sumicidin Extra 5 EW (esfenvalerat 5%)(30cc/hl), per al control de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola). El tractament es durà a terme entre el dijous i divendres, 17 i 18 de juny, entre les 00.01h i les 6.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

16 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 16 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer una actuació amb adob foliar VEGEX FOS SOAP (oleato fosfòric) per millorar l'estat fitosanitari dels arbres de l'amor, til·lers i robínies afectades per pugó i reduir la melassa produïda. Està previst realitzar el tractament el dimecres, 16 de juny, entre les 00.01h i les 06.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

15 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 15 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues/malalties de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un segon tractament fungicida amb tetracomezol 12,5 % (Domark/Bagani) pel control del fong del rovell (puccinia graminis) per millorar el seu estat fitosanitari d'unes gespes resembrades. Està previst realitzar el tractament el dimarts, 15 de juny, entre les 06.00h i les 07.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

11 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 11 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer una actuació amb adob foliar VEGEX FOS SOAP (oleato fosfòric) per millorar l'estat fitosanitari de les pereres ornamentals, til·lers i carpins afectats per pugó i reduir la melassa produïda. Està previst realitzar el tractament el divendres, 11 de juny, entre les 00.01h i les 06.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

09 06 2021

Avís de tractament fitosanitari el dia 9 i 10 de juny

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues de la ciutat de Terrassa, s'ha previst realitzar un tractament químic amb Delyametrin 1,5% (DECIS PROTECH), per al control de la galeruca dels oms (Xanthogaleruca luteola) a la Riera de Les Arenes.

El tractament es durà a terme entre el dimecres i dijous, 9 i 10 de juny, entre les 00:01h i les 6:00 hores, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

10 06 2021

Avís de tractament fitosanitari el dia 10 i 11 de juny

Dins de l'estratègia de lluita integrada per al control de les plagues en els arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer una actuació mitjançant endoteràpia vegetal, injectant el producte directament al tronc amb la substància VERTIMEC (Abamectina 1,8%) pel control de galeruca (Xanthogaleruca luteola) als oms (Ulmus sp). El tractament es durà a terme entre els dies 10 i 11 de juny, en horari diürn, als següents espais:

11 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 11 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un tractament químic amb acetamiprid 20% (EPIK), pel control del morrut de les palmeres  (Rhynchophorus ferrugineus) a les palmeres datileres (Phoenix dactylifera). Està previst realitzar el tractament el divendres, 11 de juny, entre les 00.01h i les 06.00h. Sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

09 06 21

Avís de tractament fitosanitari el dia 9 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer una actuació amb adob foliar VEGEX FOS SOAP (oleato fosfòric) per millorar l'estat fitosanitari dels til·lers, tulipers, hibiscs i pereres ornamentals afectats per pugó i reduir la melassa produïda. Està previst realitzar el tractament el dimecres, 9 de juny, entre les 00.01h i les 06.00h, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat: