Concurs i Exposició de Punts de LlibreAquest concurs, iniciativa d'un grup de mestres i bibliotecàries de centres educatius de la ciutat i organitzat pel Servei d'Educació, vol donar a conèixer les biblioteques escolars que són una eina bàsica dins els centres escolars perquè faciliten l'accés a la informació, en elles s'aprén a  utilitzar  altres biblioteques i contribueixen a augmentar el gust per la lectura.

El Servei d'Educació presentem la 21ena edició d'aquest concurs, que va néixer com a iniciativa d'un grup de mestres i bibliotecàries de les escoles de la ciutat i que any rere any hem continuat organitzant. Les biblioteques escolars són una eina bàsica dins els centres escolars perquè faciliten l'accés a la informació, en elles s'aprèn a utilitzar altres biblioteques, contribueixen a augmentar el gust per la lectura, obren una finestra al món… per això, es pretén que aquest concurs es proposi des de la biblioteca escolar, encara que també es pot treballar des de l'àrea d'educació visual i plàstica o des de la tutoria. Estem segurs que aquesta és una manera de dinamitzar la biblioteca, aquests espais on es fomenta la lectura, la investigació i es treballa per la formació de futurs usuaris de les biblioteques públiques.

Des del Servei d'Educació volem contribuir en la tasca de millorar-los, sensibilitzant a l'alumnat a la utilització de les biblioteques, potenciant la seva curiositat i gust per la lectura. El concurs doncs, està adreçat a alumnat d'educació infantil, primària, secundària i educació especial i el seu objectiu és dinamitzar la biblioteca escolar i potenciar l'intercanvi d'experiències entre els centres, mitjançant una activitat creativa com és el disseny i l'elaboració de punts de llibre a partir de mitjans plàstics.