Festa de les Lletres 2023

Dijous, 23 de novembre a les 19.00 h al Teatre Alegria de Terrassa (c. Gaudí, 15). Entrada lliure. Aforament limitat

Enguany es celebra la segona edició de la Festa de les Lletres, una proposta proposta sorgida de la Taula Sectorial de Lletres i Pensament del Consell Municipal de Cultura, amb l'objectiu d'agrupar tots els Premis i Concursos Literaris de la ciutat en una gran festa conjunta. I la voluntat de donar un major reconeixement a la producció literària de la ciutat, fomentar el gust per l'escriptura i posar en rellevància als autors i autores que hi participen. 

Durant la celebració de la Festa de les Lletres es donaran a conèixer les obres guanyadores dels següents premis literaris:

 

La V Edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó té una dotació de 1.000 euros atorgada per Voliana Edicions a més de la publicació de l'obra en edició comercial del llibre guanyador. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l'obra en règim de coedició amb Voliana Edicions. El jurat de la convocatòria està format per Natàlia Cerezo, Andreu Grau, Guillem Miralles, Agnès Peiró i Jordi Solé Camardons, i per Jordi F. Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

La XX edició del Premi Agustí Bartra de poesia catalana organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El premi consistirà en la publicació en edició comercial del llibre guanyador. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l'obra en regim de coedició amb Pagès Editors. El jurat de la convocatòria està format per Neus Aguado, Jaume Aulet, Antoni Clapés, Àngels Marzo i Llorenç Soldevila, i Jordi F. Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

La IV edició del Premi Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó, dirigit a joves de fins a 30 anys, consta de dues categories; una de poesia escrita i una de poesia audiovisual. Els premis en ambdues categories consisteixen en una beca de 1.000 euros per a la creació poètica per facilitar la presentació d'unes noves creacions el novembre de 2024, en el marc d'un acte organitzat per l'Ajuntament de Terrassa. A més, les persones guanyadores també obtindran un paquet cultural terrassenc que inclourà vuit activitats culturals, a gaudir en el termini d'un any. El jurat del Premi Marta Pessarrodona de poesia està format per per Àngels Gregori, Andreu Gomila i Jordi Julià, i Jordi F. Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

La XIV edició dels Premis Soler i Palet de narracions curtes organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb l'Ateneu Terrassenc. Aquests relats seran publicats en format de llibre electrònic a la pàgina web de l'Ajuntament de Terrassa el mes d'abril del proper any. En aquest concurs s'otorguen un total de tres premis. El primer consisteix en un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de La Casa del Llibre i 400 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc. El segon premi, un lot de llibres per valor de 80 euros gentilesa de la Llibreria Cinta i 300 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc; i el tercer, un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària i 200 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc.

La V edició del Concurs literari LGTBIA+ organitzat per l'Associació LGTBIA+ de Terrassa en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa. El premi per a l'obra guanyadora en aquest concurs consisteix en 150 euros i un diploma acreditatiu mentre que el segon i tercer premi consistiran en un lot de llibres i un diploma.

Lectura dels textos premiats del I Concurs Literari de Microrelats 8M organitzat per l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa i el Centre de Formació Professional Sant Llàtzer.