• Com puc saber si un document està a la meva biblioteca?

A través de la consulta del Catàleg Aladí.

Podeu limitar la cerca a un municipi i d'aquesta manera trobareu només els documents presents a les biblioteques del municipi, o bé, podeu cercar a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona alhora.

  • Necessito un document que no està a la biblioteca, què puc fer?

Si el document està en una altra biblioteca de la Bct xarxa, adreceu-vos al personal de la biblioteca i demaneu que us facin una reserva i us el portin. Si el document no és a cap biblioteca de Terrassa podeu demanar-lo a través del servei de préstec interbibliotecari.

També podeu proposar la seva compra.

  • Com puc proposar la compra d'un document, què he de fer?

Podeu proposar l'adquisició d'un document que no tenim a la biblioteca mitjançant el formulari de Sol·licitud de compra que trobareu a la Seu electrònica de l'Ajuntament. També ho podeu fer adreçant-vos al taulell d'informació de la biblioteca. La biblioteca, en funció de la política de desenvolupament de la col·lecció, valorarà si adquireix el document o no, de la qual cosa s'informa a l'usuari que n'hagi fet el suggeriment.

  • Com puc saber les recents adquisions de la biblioteca?

A les biblioteques tenim expositors i taules amb les últimes novetats. Per internet, podeu consultar les novetats al Catàleg Aladí, seleccionant la biblioteca, el període (la darrera setmana, de les dues darreres setmanes o del darrer mes), el tipus de material (llibre, CD, DVD o altres), o el tema.

També podeu estar al dia de les novetats a l'apartat Recomanacions - Expositor de novetats de la Biblioteca Virtual.

I us podeu subscriure al butlletí electrònic que s'envia un cop al mes amb les darreres adquisicions de la vostra biblioteca.

  • Com puc saber si un determinat document està a les Biblioteques de Terrassa?

A través de la consulta del catàleg de les biblioteques. Limiteu la cerca al municipi de Terrassa si només voleu consultar el catàleg de la Bct xarxa.

  • Les biblioteques accepten donacions de documents? Puc donar els meus llibres a la biblioteca? Què he de fer?

Per tal de facilitar als usuaris l'accés al coneixement i a la informació cal que els documents disposin d'unes condicions bàsiques respecte al seu contingut informatiu i l'estat de conservació. Si us plau, consulteu els criteris d'acceptació de donatius de la Bct xarxa abans de portar-nos les vostres donacions.

  • Com puc veure un DVD o escoltar un CD a la biblioteca?

A la bd3 disposem d'un servei d'autoconsulta de DVD.

A totes les biblioteques, excepte la bct i la bd5, disposem d'un servei d'autoconsulta de CD.

Per utilitzar-los només cal demanar-ho al taulell i presentar el carnet de la biblioteca.

  • Hi ha llibres electrònics?

L'eBiblio Catalunya és el servei de préstec de llibres electrònics per a les persones usuàries del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per accedir-hi, els usuaris d'eBiblio Catalunya han de disposar del carnet de les biblioteques públiques catalanes i han de tenir una adreça de correu electrònic al registre d'usuari de l'Aladí.