L'Ajuntament de Terrassa vol impulsar el desplegament de sensors intel·ligents als diferents edificis de la ciutat amb la intenció que aquests recullin diverses dades que puguin generar nou coneixement i nous serveis a la ciutadania en els àmbits de l'economia, la mobilitat, la governança, el medi ambient, la qualitat de vida o el capital humà.

Per tal d'escollir el tipus de sensor, i per tant la tipologia d'informació a recollir, es va iniciar un procés participatiu  en que es va convidar a la ciutadania a proposar idees.

Entre totes les idees aportades per la ciutadania, i també en col·laboració amb UPC, ADIF, FGC, Agència de l'Habitatge de Catalunya, Mútua de Terrassa i altres entitats de la ciutat, es va redactar un projecte que es va presentar a la convocatòria d'ajuts "Pilot d'Edificis Intel·ligents" del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

Es tractava de millorar els serveis que actualment presta l'Ajuntament a la ciutat i de si es vol crear-ne de nous, portats a terme per l'Ajuntament o bé per qualsevol altra administració, o bé per la universitat, o bé l'empresa o per la ciutadania; amb un model de negoci darrere o sense, però sempre orientats a construir una ciutat millor.

Finalment, el projecte de Terrassa  "Smart Building Terrassa: els edificis construeixen la ciutat Smart City" va situar-se entre els 8 projectes finalistes elegits per Red.es amb un finançament de 2,5 milions d'euros, que es financen al 50% per Red.es i l'Ajuntament . Aquesta convocatòria prové del Pla Nacional de Territoris Intel·ligents per a municipis de més de 200.000 habitants i és finançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).