El servei d'innovació parteix de la voluntat del consistori, plasmada en els Plans de la Innovació de 2006 i 2010, de definir una aposta estratègica per convertir Terrassa en ciutat referent en innovació i vincular les activitats econòmiques a un model productiu sostenible. 

Aquesta estratègia es desenvolupa mitjançant la coordinació dels agents públics i privats de la ciutat, el foment de projectes d'empreses d'alta tecnologia, la promoció de la innovació i de clústers emergents i l'establiment d'aliances amb altres pols de desenvolupament.

Amb aquest mandat el Servei d'Innovació ofereix:

El Servei també organitza i fomenta:

 

Més detalls del Servei d'Innovació:

Carta de serveis

Memòria 2018 Innovació

 

****

Per a l'Ajuntament de Terrassa és important posicionar la ciutat de Terrassa com a referent en innovació arreu d'Espanya, donar visibilitat i premiar a iniciatives excepcionalment innovadores de persones, empreses i institucions, així com ajudar a les persones emprenedores amb eines i formació, i necessita un servei que s'encarregui d'aquestes missions i és aquí on entra en joc el Servei d'Innovació, format per un personal tècnic molt format en temes de desenvolupament empresarial i innovació. 

El Servei d'Innovació s'encarrega de promoure i donar suport als projectes d'alt valor afegit oferint espais on iniciar el projecte empresarial, oferint també programes de tutoria a empreses i emprenedors individuals per tal de donar eines i formació per a créixer. Organitza activitats de sensibilització i s'esforça en donar oportunitats de generació d'innovació. 

Així doncs el Servei d'Innovació organitza diferents accions, jornades i events com per exemple: els premis Muncunill, Serius Games, programa industria 4.0, participa en diferents xarxes vinculades amb d'innovació com la Red Inpulso, té tota una sèrie de programes com Health Care, Explorer, Kautic 40, ... que es centren en donar formació a persones emprenedores que ja tenen la idea d'empresa formada i creada però necessiten créixer.