El Servei de Relacions Europees i Internacionals té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

 

Actualitat del servei 

22 09 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre democràcia i valors

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats en línia per obtenir propostes i poder-les comunicar a la Conferència sobre el Futur d'Europa (organitzada per la Comissió Europea).

En aquest 2n debat, dimecres 22 de setembre a les 17:00, el CCME convida en Pol Morillas, director del CIDOB, per parlar sobre democràcia i valors europeus.

Hi podeu assistir a través d'aquest enllaç:  https://us02web.zoom.us/j/82604825925#success

14 09 2021

Debat del CCME per fer aportacions a la Conferència sobre el Futur d'Europa

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME), ha organitzat 6 debats en línia per obtenir propostes i fer-les arribar a la Conferència sobre el Futur d'Europa. 

En la primera conferència, dimarts 14 de setembre a les 17:00, hi convida el doctor en Ciències Econòmiques i catedràtic d'Hisenda pública a la UB, el Sr. Antoni Castells, per animar el debat sobre la integració econòmica europea. 

Hi podeu assistir connectant-vos aquí: https://us02web.zoom.us/j/82240679255#success 

09 09 2021

Cimera de cultura CGLU a Izmir

La 4a Cimera de Cultura de CGLU (la xarxa de Ciutats i Governs Locals Units) tindrà lloc a Izmir els propers 9-11 de setembre, sota el lema "La Cultura defineix el Futur".

S'hi pot assistir online i hi podeu fer la inscripció aquí

Cliqueu sobre el títol de la notícia per veure'n més detalls

19 06 2021

Ple inaugural de la Conferència sobre el Futur d'Europa

El proper dissabte 19 de juny, de 9:00 a 13.30,  se celebrarà el ple inaugural de la Conferència sobre el Futur d'Europa  a Estrasburg on es presentaran els objectius i les expectatives de la Conferència, a més dels pànels de ciutadans europeus i  la plataforma digital multilingüe.

Per saber-ne més, de la Conferència i les seves implicacions clica sobre la notícia d'aquest acte. 

Un parell de dies abans, dijous 17 de juny, se celebrarà a Lisboa un esdeveniment ciutadà europeu que serà retransmès en directe per internet.

 

24 03 2021

1 minut de silenci, de dol per la COVID-19

Una iniciativa de la xarxa de ciutats europees EUROCITIES per reunir-se qui vulgui en un acte compartit i expressar així el dol pels que han patit més les conseqüències de la pandèmia.

Un minut de recolliment en un acte a youtube, en aquest enllaç

25 10 2020

Premis One Shot Terrassa City of Film

Imatge logo certamen oneshot Terrassa

"One Shot" és el certamen d'audiovisual de pla seqüència de Terrassa.

El 25 d'octubre es farà la sessió de cloenda, online, amb el lliurament de premis d'aquesta 10a edició, en el marc de la 3a 7mana de Cine de Terrassa i commemorant el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual (27 d'octubre). 

Clica sobre el títol de la notícia per saber-ne més.

19 10 2020

Setmana Verda Europea 2020

Imatge: Mylene2401 a Pixabay

Del 19 al 22 d'octubre se celebrarà a Brussel·les la Setmana Verda Europea 2020 sobre biodiversitat.

S'inaugurarà dilluns 19 d'octubre a Lisboa, Portugal, i seguiran 3 dies de conferències virtuals. Per a més informació i enllaços cliqueu sobre el títol de la notícia.

05 10 2020

18a Setmana Europea de les Regions i Ciutats

Setmana de les regions

Del 5 al  22 d'octubre; la Setmana Europea de les Regions i Ciutats oferirà més de 500 sessions virtuals sobre 3 temes estratègics (que finalment s'abordaran en 3 setmanes) 1) empoderament ciutadà, 2) cohesió i cooperació i 3) l'Europa verda.

16 10 2019

EUROCITIES: Fòrum de Desenvolupament Econòmic a Múnic

Terrassa participarà entre el 16 i el 18 d'octubre al Fòrum de Desenvolupament Econòmic (EDF) d'EUROCITIES a la localitat alemanya de Múnic. La trobada debatrà sobre "La transformació urbana i la innovació com a estímul de la creativitat i l'emprenedoria". Serà una oportunitat per intercanviar idees sobre com les ciutats han desenvolupat estratègies creatives per afrontar reptes socials, econòmics i ambientals

09 10 2019

Fòrum de Cultura de la xarxa EUROCITIES a Leeds

Terrassa participarà al fòrum de Cultura de la xarxa EUROCITIES, que tindrà lloc a Leeds (Gran Bretanya) entre els dies 9 i 11 d'octubre. La trobada se centrarà en ciutats inclusives mitjançant diverses col·laboracions

25 09 2019

CGLU: Visita d'aprenentatge sobre Cultura a Lió

Terrassa serà una de les ciutats ponents a la trobada d'aprenentatge sobre "Cultura, Governança, i Ciutats Sostenibles" a Lió, França, els propers 25-27 de setembre de 2019. La Ciutat de Lió juntament amb la Comissió de Cultura de CGLU són els organitzadors

10 07 2019

Xerrada a la UAB: "Terrassa i Europa"

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitza les estades "Apropament a la Unió Europea" per a estudiants de Primer de Batxillerat d'arreu de Catalunya, dins del programa Argó. Terrassa hi participa amb una xerrada sobre la relació de la ciutat amb Europa.

25 06 2019

XIV Curs d'Estiu sobre la Unió Europea

L'Ajuntament organitza anualment un curs sobre la Unió Europea per apropar a la ciutadania temes d'interès vinculats amb l'actualitat comunitària. Enguany arribem a la catorzena edició i comptarem amb ponents del món social, periodístic, institucional i polític. El curs és gratuït. Dates: 25 de juny, i 2, 9 i 16 de juliol