El Servei de Relacions Europees i Internacionals té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

 

Actualitat del servei 

13 10 2022

Sessió: Llibertat de circulació de persones, un dret fonamental de la ciutadania de la Unió Europea

La llibertat de circulació és un dret que es desprèn del simple fet ser ciutadà i ciutadana de la Unió Europea. Aquest dret permet a les persones desplaçar-se per tot el territori de la Unió Europea, fixar la seva residència en qualsevol estat membre i no tenir fronteres dins l'espai Schengen sense limitacions.

Dia: Dijous 13 d'octubre de 2022 de 18:00h a 20:00h

Lloc de celebració: Terrassa – Vapor Universitari (Colom 114, 1a planta - Aula 5-6)

Inscripcions

18 05 2022

Concert Dia d'Europa 2022

Ens plau convidar-vos al concert que organitza el Servei de Relacions Europees i Internacionals per celebrar el Dia d'Europa, a càrrec de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Serà dimecres 18 de maig a les 18:30h a l'Auditori Municipal (Carrer de Miquel Vives, 2).

Entrada gratuïta, prèvia confirmació d'assistència al correu: [email protected]

10 03 2022

La Comissió Europea posa en marxa una pàgina web per a les persones que fugen de la guerra d'Ucraïna

La Comissió ha posat en marxa una pàgina web amb informació d'interès per a les persones que fugen de la guerra d'Ucraïna. Fins ara, la guerra d'Ucraïna ha obligat més de dos milions de persones a deixar casa seva en cerca de seguretat, protecció i ajuda. Moltes més persones desplaçades s'estan movent tant dins com fora del país i necessiten allotjament i informació bàsica sobre els drets que tenen quan venen a la UE. La pàgina web conté informació sobre el pas de la frontera, els drets en arribar i la continuació del viatge. La pàgina està disponible en anglès i ucraïnès.

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/stronger-europe-world/eu-solidarity-ukraine/eu-assistance-ukraine/information-people-fleeing-war-ukraine_en

26 11 2021

Xerrada interactiva sobre tradicions nadalenques a la UE

a càrrec de Joaquim Millan, dinamitzador cultural i director d'Eurolocal.

HORA: 2/4 de 7 de la tarda (18:30)

LLOC: Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1) 

Per a confirmar l'assistència, envieu un correu a [email protected] indicant el nom, telèfon i/o correu electrònic dels / les assistents.

17 11 2021

Xerrada interactiva: Ciutats compromeses amb Europa

A càrrec de Joaquim Millan, expert en integració europea local i director d'Eurolocal.

HORA: 2/4 de 7 (18:30), dimecres 17 de novembre

LLOC: sala d'actes de la Biblioteca Central (Passeig de les Lletres, 1)

Confirmeu-hi l'assistència a [email protected] indicant el nom, telèfon i/o correu electrònic dels assistents.

*Aforament limitat i *Mascareta obligatòria

10 11 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre educació

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats online per obtenir propostes i poder-les aportar a la Conferència sobre el Futur d'Europa, organitzada per la Comissió Europea.

En aquest debat del dimecres 10 de novembre a les 17:00, el CCME convida la Sra. Imma Tubella per parlar sobre l'educació a la Unió Europea. Podeu confirmar la vostra assistència al correu: [email protected]

27 10 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre el món laboral i Europa

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats online via zoom per obtenir propostes per aportar a la Conferència sobre el Futur d'Europa (organitzada per la Comissió Europea).

En aquest darrer debat, dimecres 27 d'octubre a les 17:00, el CCME convida la Sra. Mar Alarcón per parlar de creació de noves feines en l'era de la digitalització.

Hi podeu assistir a través d'aquest enllaç:

25 10 2021

II Setmana Internacional Usos del Temps

Del 25 al 29 d'octubre, se celebra la II Setmana Internacional dels Usos dels Temps, per a uns temps vitals més equilibrats, saludables, satisfactoris i justos per a tothom. Inscripcions per a assistència online, aquí. Podeu clicar a la notícia per a més informació.

06 10 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre política exterior europea

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats en línia per obtenir propostes i poder-les comunicar a la Conferència sobre el Futur d'Europa (organitzada per la Comissió Europea).

En aquest 4t debat, dimecres 6 d'octubre a les 17:00, el CCME convida en Carles Casajuana per parlar de política exterior europea.

Hi podeu assistir a través d'aquest enllaç:https://us02web.zoom.us/j/89352743034#success

28 09 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre el Pacte Verd

FotoEl Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats en línia per obtenir propostes i poder-les comunicar a la Conferència sobre el Futur d'Europa (organitzada per la Comissió Europea).

En aquest 3r debat, dimarts 28 de setembre a les 18:00, el CCME convida l'Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible a Catalunya, per parlar del Pacte Verd Europeu.

Hi podeu assistir a través d'aquest enllaç: https://us02web.zoom.us/j/89985476199#success

22 09 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre democràcia i valors

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats en línia per obtenir propostes i poder-les comunicar a la Conferència sobre el Futur d'Europa (organitzada per la Comissió Europea).

En aquest 2n debat, dimecres 22 de setembre a les 17:00, el CCME convida en Pol Morillas, director del CIDOB, per parlar sobre democràcia i valors europeus.

Hi podeu assistir a través d'aquest enllaç:  https://us02web.zoom.us/j/82604825925#success

14 09 2021

Debat del CCME per fer aportacions a la Conferència sobre el Futur d'Europa

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME), ha organitzat 6 debats en línia per obtenir propostes i fer-les arribar a la Conferència sobre el Futur d'Europa. 

En la primera conferència, dimarts 14 de setembre a les 17:00, hi convida el doctor en Ciències Econòmiques i catedràtic d'Hisenda pública a la UB, el Sr. Antoni Castells, per animar el debat sobre la integració econòmica europea. 

Hi podeu assistir connectant-vos aquí: https://us02web.zoom.us/j/82240679255#success 

09 09 2021

Cimera de cultura CGLU a Izmir

La 4a Cimera de Cultura de CGLU (la xarxa de Ciutats i Governs Locals Units) tindrà lloc a Izmir els propers 9-11 de setembre, sota el lema "La Cultura defineix el Futur".

S'hi pot assistir online i hi podeu fer la inscripció aquí

Cliqueu sobre el títol de la notícia per veure'n més detalls