El diumenge 17 de març tindrà lloc la segona edició del JUSTmercat amb l'objectiu de promocionar el comerç just, el consum responsable i l'economia social i solidària. Es farà un any més coincidint amb un dels esdeveniments més reeixits de la ciutat, el PicnicJazz. Es podrà visitar d'11 a 18:30 hores a la zona de l'Hort de Vallparadís, a la zona sud del mateix parc de Vallparadís, i és una activitat de la Setmana del Consum.

Aquesta iniciativa neix de la mà dels serveis d'Emprenedoria i Economia Social i de Solidaritat i Cooperació Internacional com una de les accions entorn a la candidatura de Terrassa com a Ciutat del Comerç Just. En l'espai hi hauran iniciatives nascudes a la ciutat de Terrassa que venen productes que promouen un consum més respectuós amb les persones i el planeta.

Empreses i entitats participants:

  • Espai tèxtil responsable:  trobarem empreses que treballen gran part del procés a la ciutat o que comercialitzen roba de segona mà, entre elles hi haurà la Fundació Maria AuxiliadoraLa Oka,  La Zaera, Akarona, Engrunes o Eternal Vintage.
  • Espai alimentació sostenibleAlternativa3, que comercialitza productes alimentaris de comerç just, i La Frasera, un projecte familiar de producció artesana de formatges i altres làctics, de proximitat.

Com a gran novetat respecte l'any passat, el JUSTmercat col·laborarà amb la organització d'activitats per a famílies al pícnic Xic, impulsades per la Cooperativa Magroc (que també tindrà estand al JUSTmercat). Hi haurà propostes per a infants de 0 a fins a 12 anys que giraran al voltant de la música, del comerç just i l'economia social i solidària.

El picnic xic és un espai lúdic i familiar adreçats als més menuts. A través de diferents propostes lúdiques, els més menuts podran gaudir també del festival.

Activitats del pícnic Xic (d'11h a 14h):

Explora amb els sentits: Activitat adreçada a infants de 6 - 24 mesos: Es tracta d'un espai en el que els infants podran descobrir el món explorant diferents materials i instruments musicals a través dels seus sentits.

Construeix el teu instrument: Activitat adreçada a infants de 2 a 6 anys: En aquesta activitat els menuts podran construir el seu propi instrument a partir de materials reciclats.

Contacontes de comerç just (a càrrec del Servei de Solidaritat). Activitat adreçada a infants fins als 12 anys. 

Jocs sobre les finances ètiques i el comerç just (a càrrec del Servei de Solidaritat). Activitat adreçada a infants fins als 12 anys. A partir de jocs grans de fusta, es transmetran els valors de les finances ètiques i el comerç just.