Terrassa compta amb una important oferta museística, principalment de l'època medieval i del modernisme, que és un veritable pol d'atracció per als visitants foranis, tant de l'entorn com d'altres països.

L'oferta consta de tres museus: El Museu de Terrassa, que acull la Seu d'Ègara, el Castell-Cartoixa de Vallparadís, el Centre d'Interpretació de la Vila Medieval a la Torre del Palau i la Casa Alegre de Sagrera, entre d'altres; el Centre de Documentació i Museu Tèxtil i la seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Trobareu més informació al menú de navegació de la columna de l'esquerra.

Terrassa se suma cada 18 de maig a la celebració del Dia Internacional dels Museus.

Amb aquesta iniciativa, impulsada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM), el Museu de Terrassa i la resta de museus de la ciutat volen divulgar el patrimoni museístic i apropar-lo a tothom obrint les seves portes i oferint un ampli ventall d'activitats.

Enguany, i amb lema «Museus, sostenibilitat i benestar», el Dia Internacional dels Museus 2023 té com a principal objectiu posar en valor aquests equipaments culturals com a mitjans que contribueixen, des de diferents àmbits a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Activitats per celebrar el dia Internacional dels Museus: