Narradors de la NitEn temps i data assenyalada la bct xarxa us convida a una màgica sessió de narració oral.

Aquest cicle, d'espectacles per a adults, va prendre el nom del meravellós llibre, Els Narradors de la nit de Rafik Schami, on un grup d'amics es reuneix cada nit per explicar-se històries els uns als altres.

A l'antiga Biblioteca Soler i Palet van arrencar les nostres sessions de narració oral per al públic jove i adult de la biblioteca. Aleshores buscàvem rememorar les vesprades del grup d'amics que Rafik Schami conjurava al llibre ELS NARRADORS DE LA NIT.

Aquells amics feien roda per explicar-se unes històries plenes de fantasia, volien tornar la veu a Salim, un cotxer de Damasc, fabulador extraordinari que havia emmudit de sobte.

Nosaltres posàvem les petites taules del cuarto de reixa, la sala infantil, en rotllana i a llum de les espelmetes us convidàvem a compartir contes, narracions, acudits cargolescos... conjuràvem la por a l'octubre i la tendresa per Nadal i tothora l'humor. La sabíeu aquesta? Doncs d'aquí prové ELS NARRADORS DE LA NIT.

Aquesta és l'experiència que volem compartir durant la Festa Major, per volts de Tots Sants, per Nadal o per Sant Jordi.

 

Divendres, 15 de desembre:

  • 19.00 h. Narradors de la nit: El dit a la llaga, a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1). A càrrec de Jordina Biosca. Històries d'aquelles que parlen del govern, de vaques sagrades, de la democràcia i de vells amb escopetes a l'espatlla… Històries per riure i per mossegar-se els llavis… Riure per desdramatitzar i viure les angoixes de la societat amb una mica més d'alegria… Successos tan inesperats que al capdavall resulten tant o més lògics que allò que suposadament haurien d'haver estat. Activitat oberta. No cal inscripció prèvia. Adreçat al públic adult. Per a més informació, a la Biblioteca Central de Terrassa

Divendres, 30 de juny:

  • 21.00 h. Narradors de la Nit: La persistència de les pedres, al pati de la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1). A càrrec de Mon Mas i Noemí Caballer. Hem crescut en un territori rural on el quotidià era surrealista. On les nostres àvies tallaven núvols amb tisores, les puces ens tatuaven constel·lacions a les cames, on la festa més grossa era la matança del porc. El temps ballava al ritme de les collites, els contes s'explicaven a taula i l'oralitat ens omplia la cullera i ens escalfava la panxa. Espectacle de contes de tradició oral i autoria pròpia. No cal inscripció prèvia. Activitat adreçada a persones adultes. Per a més informació, a la Biblioteca Central de Terrassa Passeig de les Lletres, 1 - Telèfon 93 789 45 89 - [email protected]