El sector alimentari i el sector agrícola ofereixen solucions claus per al desenvolupament i són vitals per a l'eliminació de la fam i la pobresa. Gestionades de forma adequada, l'agricultura, la silvicultura i l'aqüicultura poden subministrar menjar nutritiu a tot el planeta, així com generar ingressos decents, donar suport al desenvolupament centrat en les persones del camp i protegir el medi ambient.

Però ara mateix, els nostres sòls, oceans, boscos i la nostra aigua potable i biodiversitat estan patint un ràpid procés de degradació a causa de processos de sobreexplotació.

A això s'afegeix el canvi climàtic, que repercuteix sobre els recursos dels quals depenem i augmenta els riscos associats als desastres naturals com ara les sequeres i les inundacions. Moltes camperoles i camperols ja no poden guanyar-se la vida a les terres que treballen, el que els obliga a emigrar a les ciutats a la recerca d'oportunitats.

Necessitem una profunda reforma del sistema agrari i alimentari mundial si volem nodrir els 815 milions de famolencs que hi ha actualment al planeta i als dos mil milions de persones addicionals que viuran en l'any 2050.

Les inversions en agricultura són crucials per augmentar la capacitat productiva agrícola i els sistemes de producció alimentària sostenibles són necessaris per ajudar a mitigar les dificultats de la fam.