L'Ajuntament de Terrassa inicia una campanya d'accessibilitat per donar a conèixer els diferents paviments podo-tàctils que trobem a la ciutat. Es tracta d'una campanya de difusió impulsada des de l'Oficina d'Accessibilitat de l'Ajuntament i amb la col·laboració d'ONCE amb la voluntat de fer extensiva a la població el coneixement sobre aquests paviments específics per a persones amb discapacitat visual.

El paviments podo-tàctils tenen un relleu diferent al panot habitual de les voreres per tal de facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat visual, ja que les ajuda a orientar-se més fàcilment i permet que es puguin desplaçar de manera segura i autònoma pels carrers de la ciutat.

Terrassa compta amb dos paviments podo-tàctils diferents: d'una banda l'estriat, conegut com a encaminador, que serveix per guiar-se cap a una direcció i marca el recorregut segur, principalment cap a la línia de façana; i d'altra banda el de botons, que serveix per alertar i advertir a la persona de llocs que poden tenir risc, com a les proximitats d'una calçada, ja que s'entra en convivència amb els vehicles. La campanya vol fer incís, a més, en la necessitat de mantenir aquests encaminadors lliures de pas per tal que les persones que ho necessitin puguin desplaçar-se sense impediments mitjançant els bastons d'orientació.