L'Ajuntament de Terrassa us ofereix, a totes les escoles i instituts de la ciutat, la possibilitat de participar d'activitats gratuïtes relacionades amb la mobilitat.

Aquestes activitats són experiències pilot i estan basades en experiències d'èxit de diversos països d'Europa, per la promoció i la sensibilització dels problemes ambientals, i de la necessitat de promoure el canvi modal, incloent la promoció dels transports alternatius al vehicle privat i al vehicle motoritzat.

A continuació us oferim més informació dels cursos disponibles:

Cursos de bici "Ambicia't a l'institut"

ambiciat

Terrassa és la primera ciutat d'Espanya que, l'any 2012, va posar a disposició de les escoles aquesta activitat, basada en el mètode Bikeability de Regne Unit, per tal de formar i capacitar als alumnes per circular de forma segura en bicicleta per la ciutat.

Aquest és el Manual per impartir cursos de conducció de bicicletes als centres d'educació de Terrassa que es va publicar a l'inici del projecte, i ha servit de base per elaborar la metodologia impulsada de Factoria de Ciclistas amb el nom Una bici más i detallat en aquest manual editat per la DGT: ¿Cómo formar ciclistas?.

Cursos de transport públic "Viatjo amb Tu!"

viatjoambtu

"Viatjo amb tu!" És un programa educatiu, adreçat als alumnes de Cicle Superior de Primària amb el qual es vol apropar la utilització del transport urbà als nens i nenes que per l'edat comencen a desplaçar-se sols i soles, ja sigui per anar a l'escola o en el seu temps lliure i, alguns d'ells, el curs vinent hauran de desplaçar-se cap a un nou centre al qual potser només hi podran accedir amb transport urbà o cotxe.