L'Ajuntament ha implantat de manera general el sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral.

Aquest model forma part dels compromisos definits en el Pla de prevenció i gestió de residus municipal que contempla, entre d'altres, la millora del servei i el reforç de la inspecció i el control.

El nou sistema de recollida lateral es va començar a implantar l'any 2014 i actualment la ciutat ja compta amb un total de 2.370 contenidors de càrrega lateral, repartits pels diversos districtes de la ciutat.

El servei de recollida de residus de càrrega lateral es presta amb un únic operari conductor del vehicle, que desenvolupa les tasques sense necessitat de baixar del vehicle. Tot i així, cal realitzar tasques prèvies de repàs de les zones per tal d'evitar dificultats a l'hora de buidar els contenidors, una tasca a la que es dediquen bona part de les persones que fins ara fan la recollida manual dels contenidors.

En aquests anys de funcionament, el nou sistema ha demostrat la seva eficiència i eficàcia, ja que s'ha augmentat la capacitat de recollida instal·lada, especialment en les fraccions de selectiva; s'ha reduït la freqüència de pas sense risc de desbordaments i ha facilitat una redistribució dels recursos humans. A més, ha permès l'alliberament d'espais de la via pública, ja que els nous contenidors comporten la retirada d'un nombre superior de punts de recollida selectiva. En definitiva, el sistema de recollida lateral ha demostrat que aporta avantatges en costos, impactes ambientals i de neteja, i ajuda a endreçar l'espai públic.

 

La cinquena línia, a inicis el 2021

L'Ajuntament està treballant perquè la propera línia de carrega lateral, la cinquena, es pugui implantat a la ciutat durant el primer trimestre del 2021.

 

 

Implementació línies de càrrega lateral