La romeria del Rocío, popularment anomenada El Rocío, és una manifestació de religiositat popular catòlica andalusa en honor de la Verge del Rocío. La romeria se celebra el cap de setmana del dilluns de Pentecosta.

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya és l'encarregada d'organitzar-la amb la missió de donar a conèixer la cultura andaluza i catalana a la ciutadania de Catalunya.

 

A continuació teniu els actes del 49 edició de 2022 organitzats per la FECAC:

Dijous, 2 de juny

19:00 h. Missa de Trasllat de la Imatge de Ntra. Sra. del Rocío des de la seva Església de Sant Martí de Cerdanyola. Presidida per mossèn Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església de Sant Martí.

Dissabte, 4 de juny

18:00 h. Recepció i presentació de les Hermandades amb el seu Simpecado. Es farà a l'Ermita situada a Terrassa el dissabte per ordre d'antiguitat. Seran rebuts pel mossèn Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església de Sant Martí, Daniel Salinero Castillo, president de FECAC i altres autoritats. També hi seran presents membres de la Junta de FECAC i un representant de cada Germandat acompanyat per una vara.

Diumenge, 5 de juny

10:00 h. Missa Pontifical de Pentecosta. Serà presidida pel bisbe de Terrassa, Monsenyor Salvador Cristau Coll i cantada pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. del Rocío Pastorcillo Divino de l'Hospitalet.

24:00 h. Rosario de la Aurora. Serà resat per Juan Carlos Montserrat, rector de l'Església Sant Martí i Eduardo Pire Mayol, secretari del bisbe de Terrassa. Serà cantat pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. del Rocío de l'Hospitalet.

Dilluns, 6 de juny

08:00 h. Missa de l'Alba. Serà oficiada pel mossèn Juan Carlos Montserrat, rector de l´Església de Sant Martí, i cantada pel cor de la Hdad. Ntra. Sra. del Rocío de Terrassa.

10:00 h. Processó de la Verge que realitzarà el seu recorregut oficial visitant al seu pas totes les Hermandades.