Un any més, Terrassa se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 que se celebra del 16 al 22 de setembre per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana de la Mobilitat 2022 porta enguany per lema "Combina i mou-te!" que posa l'accent en la intermodalitat i ens anima a moure'ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

Pedalada popular

Amb l'organització d'aquesta Pedalada popular, l'Ajuntament de Terrassa vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport ideal per a la ciutat. La bicicleta no contamina, és econòmica, saludable, silenciosa, ràpida, divertida... i és un vehicle accessible a gairebé totes les edats.

A més, en el context actual d'escassetat de recursos energètics i la necessitat de posar en marxa mesures d'estalvi energètic, torna a prendre rellevància la bicicleta com el vehicle més eficient que existeix, i que el seu ús no requereix cap a portació d'energia externa.

Com a novetat d'enguany, el mosaic humà en forma de bicicleta que hem anat fent des de l'any 2016, tindrà aquest any una forma diferent... vine i ho descobriràs!

 • Dia i lloc: diumenge 18 de setembre de 2022 a la plaça Nova de Terrassa.
 • Recepció dels participants a les 10.00h. Inscripció gratuïta.
 • La Pedalada finalitza també a la plaça Nova (cap a les 12.00h, aproximadament).
 • El recorregut és de 8 km.
 • Activitat per a tota la família. Tots els nens i nenes participants que vinguin amb la seva bicicleta, han de poder anar en bici durant 8 quilòmetres. No hi ha grans pujades, però hi ha alguna rampa sostinguda.
 • Els participants rebran una poma a l'arribada, cortesia de Caprabo. Però cal portar una ampolla de casa! (així fem menys residus).

Informació de seguretat

 • Segons la llei de trànsit, a l'àmbit urbà és obligatori l'ús del casc en bicicleta per a les persones menors de 16 anys. És recomanable per tothom.
 • Es recomana portar una ampolla plena d'aigua per al recorregut i per poder-la omplir de la font pública al final de la pedalada. No es donaran ampolles d'aigua per no generar residus.
 • Es tracta d'una Pedalada festiva, no competitiva, i s'anirà en grup.
 • És molt important que feu cas als voluntaris i a la Policia Municipal, i sobretot, no els avanceu.

Recorregut previst

  

Vídeo de la imatge de la bicicleta humana de l'any 2021

Taller infantil: "Conviure amb el trànsit"

Per a infants de 7 a 14 anys. 1a part: "Taller de teatre", una simulació de situacions que ens podem trobar al carrer, on els usuaris són els actors, i on es fa una reflexió sobre comportaments dels protagonistes. 2a part: "Taller de xapes", on cada infant hi podrà plasmar un dibuix o un missatge de conscienciació. 

Dimecres 14 de setembre de 18 a 19h a la Biblioteca del Districte 5 (entrada lliure pel control d'accés del Club Natació Terrassa a l'avinguda Abad Marcet s/n).

Activitat gratuïta. A càrrec de l'associació Stop Accidentes.

Park(ing) Day

 

ACTIVITAT ANUL·LADA en la data prevista 16/09 (per la meteo). NOVA DATA >> Divendres 23 de setembre, de 17 a 21h, al passeig de les Lletres, entre l'Institut Montserrat Roig i la Biblioteca Central. Programa:

 • a partir de les 17h: Espai de joc
 • 18.00h: I als carrers, què hi fem?
 • 18.30h: Taller infantil: "Descobrim la biodiversitat urbana"
 • 19.30h: Concert amb Roger Torné

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d'una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d'aparcament en parcs, jardins i altres formes d'espai públic amb l'objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

L'esdeveniment pretent crear un model de ciutat sostenible basat en la transformació dels carrers i la qualitat dels espais urbans, la mobilitat social i la cultura al carrer. 

A Terrassa, l'esdeveniment és organitzat per la comunitat urbana Barri Futur, l'Associació Districte Zero i l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC). S'ocuparan les places d'aparcament i les persones participants s'autorganitzaran per redissenyar l'espai públic.