Aquí trobaràs les preguntes i respostes més freqüents sobre el projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI):

Si tens alguna pregunta més i vols resposta posa't en contacte amb el perfil de Twitter @smarterrassa o escriu a: [email protected]

 

En què consisteix el projecte Terrassa Energia Intel·ligent ( TEI) ?

El projecte Terrassa Energia Intel•ligent (TEI) és una de les iniciatives d'Eficiència Energètica per a la ciutat dins de l'Estratègia Smart City i contempla la renovació de tot l'enllumenat de Terrassa i la seva plataforma de gestió. Consta de diferents línies d'actuació: 
 
- Substitució de les llumeneres de l'ENLLUMENAT PÚBLIC actual per llums LED de més qualitat lumínica, més intensitat, menor consum i millor sostenibilitat. Es substitueixen prop de 29.000 llumeneres. 
- Renovació del sistema d'IL.LUMINACIÓ INTERIOR a 87 edificis públics. 
- Avançar en la generació d'ENERGIA RENOVABLE I FOTOVOLTAICA per l'autoconsum a 15 edificis. Veure: equipamentsfotovoltaica
- MOBILITAT. Renovació de la flota municipal d'autobusos per reduir les emissions i millorar l'eficiència energètica. 
 
Paral•lelament, s'aprofita per instal•lar 40 quadres de fibra òptica per estendre la xarxa informàtica municipal i millorar la gestió d'electricitat, facilitant el desenvolupament d'altres projectes smart city com l'Internet de les coses (IoT). 
 
També es disposarà d'un sistema d'informació energètic necessari i útil per ajustar la despesa al consum, mesurar estalvis generats i controlar anormalitats en la facturació.
 
Tota la informació i les dades d'estalvi del TEI:  Díptic explicatiu 
 

Què guanya Terrassa amb aquest projecte TEI?

El consum anual energètic es reduirà en 17 milions de KWh i la factura elèctrica anual baixarà a 1,72 milions d'euros i l'emissió anual de C02 serà gairebé 6.000 Tm menor que fins ara. 

Com sé si al meu carrer es renova l'enllumenat i quan?

L'enllumenat públic es renovarà a tota la ciutat en un any. A la web municipal (http://www.terrassa.cat/tei) hi ha un visor on podràs veure quines són les properes actuacions, quins carrers tenen el nou enllumenat a punt, quins treballs estan previstos durant el mes següent i quins d'altres encara estan pendents.

Com es finança el projecte? Quan li costa a la ciutadania el TEI?

La inversió inicial del projecte de 22 milions d'euros la realitzarà l'empresa adjudicatària del contracte IMESAPI. No l'Ajuntament. Aquesta empresa tindrà un any per desenvolupar el projecte a tota la ciutat. L'Ajuntament cada any, durant catorze anys, pagarà a aquesta empresa amb part dels estalvis generats en funció del compliment dels objectius i incloent el manteniment de la xarxa amb costos molt inferiors als actuals.

En quins equipaments municipals s'instal·la energia fotovoltaica d'autoconsum?

Són 15. Biblioteca Central, BD2, BD6, Casal Cívic de Montserrat-Torresana-Viladell, Funerària Municipal, Ajuntament de Terrassa, Edifici Gerència Municipal d'Urbanisme, Edifici Glòries, Teatre Principal,Teatre Alegria, CEIP Ponent, CEIP Isaac Peral, CEIP Ramón i Cajal, CEIP Sant Llorenç i CEIP El Vallès.

Per què es posa en marxa ara aquest projecte TEI?

L'Ajuntament de Terrassa l'any 2015 va encarregar un estudi inicial, subvencionat pel Fons Europeu d'Eficiència Energètica. Amb aquest es va realitzar un exhaustiu inventari i auditoria dels punts de llum i la renovació de l'enllumenat. També una auditoria d'eficiència energètica dels edificis i estudis sobre la implantació d'energies renovables a la ciutat.

Mira l' evolució del projecte TEI per visualitzar les dates importants de com s'ha anat desenvolupant. Tot comença l'any 2008 quan en la celebració d'un Pacte d'Alcaldes sobre el Clima i lEnergia impulsat per la Unió Europea s'estableix el compromís de reduir el 2020 el 20% d'emissions de gasos de l'efecte hivernacle.