El 8 de novembre és el Dia de la Solidaritat Intersex data en què es commemora l'aniversari d'Herculine Barbin, una persona intersexual francesa de mitjan SXIX.

Aquesta efemèride serveix per reivindicar que tots els cossos són diversos i probablement més semblants del que ens pensem.  Que les Intersexualitats estan sortint de l'armari i es fan cada cop més visibles i que cal teixir un espai de solidaritat perquè segueixin fent-ho.

Herculine Barbin, va néixer el 8 de novembre de 1838 a França i va ser registrada com a nena amb el nom d'Adélaïde Herculine Barbin. En les seves memòries es narra la seva vida creixent amb un cos diferent i totes les dificultats que va travessar; se sap que no tenia pits, que li creixia barba i que va néixer amb una genialitat que no encaixava amb els cossos de mascle i femella . Més endavant, i després que metges examinessin el seu cos, se li va realitzar una reassignació de sexe i va passar a anomenar-se Abel. 

Les intersexualitats, també anomenades Diversitat en el Desenvolupament Sexual, és un terme que engloba una varietat de situacions del cos, en les quals les persones neixen amb característiques sexuals -formes genitals, conformació de les gònades (espermatozoides i òvuls), nivells hormonals, patrons cromosòmics- que no semblen encaixar en les típiques definicions del cos de mascle o femella. Algunes fonts afirmen que entre un 0,05% i fins a un 1.7% de les persones podria haver nascut amb una corporalitat intersexual.

Que els cossos són variables és un fet. L'ideal és que la criança del nadó -sigui o no intersexual- sigui conscient i respectuosa amb  la persona i que es respecti el lliure desenvolupament de la identitat de gènere, independentment de la seva genialitat. Tot i així, cal ser conscients  de les enormes dificultats i violències que pateixen els cossos que no encaixen en els marcs biologicistes que determinen que només hi ha cossos de mascles i femelles.

Enguany l'Ajuntament de Terrassa afegeix aquesta diada dins el calendari de jornades commemoratives LGTBI+. Des del Servei LGTBI+ es proposa una campanya a través de les xarxes socials per celebrar les diferents formes d'estimar, ser i sentir, sota el lema Terrassa Diversa​, el qual agruparà les diverses diades de visibilitat LGTBI+ amb el hashtag #TerrassaDiversa. Us animem a seguir-nos a través del canal @generesterrassa, on podreu trobar-hi també les publicacions relacionades amb aquesta jornada commemorativa.​

A la pàgina Actualitat del Servei podreu veure totes les accions emmarcades en aquesta jornada commemorativa.