Bandera lèsbica a l'Ajuntament de TerrassaEl Dia per la Visibilitat Lèsbica celebra la riquesa i la diversitat de les experiències de les dones lesbianes. Es commemora a diversos països en dates diferents, adaptant-se al calendari de cada estat segons els esdeveniments a recordar, tot i que no hi ha una data consensuada. A Catalunya se celebra el 26 d'abril, una data entre el 8 de març, Dia Internacional de les Dones i el 17 de maig, Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia.

En diferents llocs del món es fa una crida a visibilitzar-se en l'espai públic i al compromís per fer polítiques públiques que avancin cap a la igualtat jurídica i real de les lesbianes.

L'objectiu principal del Dia per la visibilitat lèsbica és fomentar una visió diversa de les dones lesbianes, convidar a visibilitzar referents que abracin la diversitat, que vagin més enllà de la normativització i dels patrons cisheteronormatius.

Enguany, per celebrar aquesta diada, el Servei LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Terrassa organitza l'acte "Maternatges Lèsbics". L'acció busca obrir espais de diàleg, reflexió i celebració, entorn les experiències de maternitat lèsbica, contribuint així a enriquir l'imaginari col·lectiu amb noves narratives i representacions.