El Mustapha Ben El Fassi Mezouar

Em dic El Mustapha Ben El Fassi Mezouar visc a Terrassa des de fa 21 anys i estimo la meva ciutat.

Sóc Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Tetuan, amb suficiència investigadora per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Educació Social per l'Escola Superior d'Educació Social i Treball Social de la Universitat Ramon Llull i Postgraduat en treball educatiu amb menors indocumentats per la Fundació Pere Tarrés.

Tinc una llarga trajectòria de treball en l'àmbit associatiu i comunitari, participant activament i dirigint diverses organitzacions i entitats. Membre fundador de l'Associació d'Estudiants marroquins a Catalunya, membre fundador de l'Associació d'Estudiants i Investigadors marroquins a Catalunya, membre fundador de l'Associació sociocultural IQRA a Barcelona, membre fundador de l'Associació sociocultural Mediterrània a Terrassa i membre fundador de l'Espai de Drets Humans de Terrassa (com a president de la Comunitat Musulmana de Terrassa).

Abans de prendre possessió del càrrec de Síndic Municipal de Greuges de Terrassa, he treballat més de 20 anys com educador social al Departament de Drets Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

Em considero una persona propera a la gent i això m'ha permès mediar en situacions conflictives i col·laborar també amb la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa, fent l'acompanyament a ciutadans i ciutadanes que necessitaven un suport per explicar la situació en què es trobaven i buscar una solució.

També em considero una persona oberta. He col·laborat durant vuit anys en el Consell Interreligiós de Terrassa que reuneix les comunitats de diferents confessions religioses amb l'objectiu de promoure l'harmonia a partir del desenvolupament d'una pedagogia de respecte i cultura de pau.

Per últim, dir-vos que sóc un activista de la promoció i defensa dels drets humans i en aquest sentit, com a Síndic em comprometo a treballar per aconseguir que tothom senti que els seus drets són respectats. La defensa dels drets dels ciutadans és la finalitat fonamental de la Institució que encapçalo. Escoltar, assessorar, intentar mediar per cercar una solució als conflictes i estudiar a fons les queixes per veure què podia funcionar millor, tractant cada tema que arribi a la Sindicatura amb independència, rigor i equitat.