Pla de Continuïtat del Districte 2

Una vegada finalitzat el Pla de Barris del Districte 2, l'Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat el Pla de Continuïtat del projecte, que es va aprovar al juliol del 2009, per tal de completar les tasques que s'havien dut a terme durant el període 2004/2008. 
 
Així, el districte disposa de quatre milions d'euros més per a fer actuacions urbanístiques, socials i econòmiques fins al 2011. D'aquest pressupost, dos milions d'euros van destinats a actuacions urbanístiques i dos milions es dediquen a programes socioeconòmics.
 
El Pla de Barris del Districte 2 va injectar 16 milions d'euros als barris de Ca n'Anglada, Montserrat, Torre-Sana i Vilardell en quatre anys.
 
El pressupost, finançat entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa a parts iguals, va anar destinat a realitzar actuacions urbanístiques i programes socioeconòmics amb la finalitat de millorar els carrers, els serveis i la convivència als quatre barris del districte. 

Pla de Barris del Districte 2 (2009-2011)

Nacions Unides distingeix el Pla de Barris del Districte 2 com a bona pràctica per millorar les condicions de vida.

És una de les 32 actuacions de l'Estat Espanyol distingides al IX Concurs de Bones Pràctiques de l'ONU

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha inclòs el Pla de Barris del Districte 2 entre les actuacions distingides al IX Concurs de Bones Pràctiques de Nacions Unides – Premi internacional Dubai 2012. Aquest concurs, obert a tots els estats membres de l'ONU, vol reconèixer les millors iniciatives públiques o privades que comportin una millora en la qualitat de vida d'una comunitat, independentment de l'abast territorial o demogràfic de la mesura. El jurat del concurs ha distingit com a bona pràctica 32 de les mesures presentades per entitats espanyoles.
El Pla de Barris del Districte 2 es va desenvolupar entre 2004 i 2008, dins de la primera convocatòria d'ajuts de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya. El Pla, finançat al 50% per l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, va injectar 16 milions d'euros a Ca n'Anglada, Torre-Sana, Vilardell i Montserrat en forma d'inversions urbanístiques i programes socioeconòmics. Posteriorment es va desenvolupar un Pla de Continuïtat que va finalitzar l'any passat, amb 4 milions més.

El Ministeri de Foment, organisme que vehicula la participació espanyola al certamen, editarà properament un catàleg que recollirà les 32 pràctiques espanyoles que han estat distingides al concurs.