Una guia de lectura és una selecció de diversos documents (llibres, materials audiovisuals, etc.) sobre un tema o autor d'interès.

La bct xarxa elabora periòdicament guies que us poden interessar. La majoria formen part d'alguna col·lecció que pot tenir un fil conductor temàtic o no.

Tots els títols recomanats a les guies, els trobareu a les biblioteques.

 

Aquestes són les guies de lectura que podeu trobar actualment a la bct xarxa:

 

Novel·la negra

Les dones a la novel·la negra. Us presentem una selecció d'escriptores i protagonistes de novel·la negra tant d'adults com d'infantil. Entrar a la guia. Guia creada per: Biblioteca Districte 6 de Terrassa.

 

 

 

Des de l'Àrea Infantil de la Biblioteca Central us presentem una Guia de Lectura Contra l'Assetjament Escolar amb recomanacions tant per àmbits (mediació i família) com per diferents edats.

 

 

L'Equip de la Biblioteca Districte 6 us ofereix una Guia de Lectura per a joves per aquest estiu amb recomanacions de les darreres novetats que ja els han arribat.

 

 

Activa't per la justícia ambiental (febrer 2022) Guia de lectura en motiu de la 5a edició del programa Biblioteques sense Fronteres.

 

 

 

Què és l'economia social? Informa-te'n! Guia de lectura en motiu de la 7a edició de la Terrassa Cooperativa. 
 

 

La meva veu i les veus de dones com jo no s'escoltava. Guia de lectura en motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. Llibres per a totes les edats amb un fil comú, lluitar per l'eliminació del racisme i la discriminació per motius d'origen, nacionalitat, ètnia, cultura i religió, posant a l'abast de la ciutadania narratives inclusives.

 

L'amor en temps de pandèmia. A la Biblioteca Districte 3 disposem d'un fons especial de novel·la romàntica. En aquesta guia us volem recomanar les darreres adquisicions del gènere. Febrer 2021.

 

KomikD2. Guia de lectura de còmic semestral de la Biblioteca Districte 2. Petit tastet dels còmics que es poden trobar a la xarxa de biblioteques de Terrassa.

 

 

Els infants i la mort. Guia de lectura en motiu de l'exposició temporal Després de la mort del Museu de Terrassa, (Tots Sants 2020). 
"La mort continua essent un dels grans temes tabús de la nostra societat. No ens agrada parlar-ne i menys amb els petits".

 

2019 comença llegint. Recull de les lectures amb les que comencem l'any. Guia elaborada a partir de les recomanacions dels usuaris i usuàries de la bct xarxa.
 

 

Collita 2019. Guia de tots els llibres de gènere negre i policíac que s'han adquirit durant l'any 2019. Publicació conjunta de les biblioteques Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat, Montbau de Barcelona i Biblioteca districte 6 de Terrassa.
 
 

Guia de lectura Coneixement i Esport (obre en una finestra nova)
Coneixement i esport (C i E) Recull de les novetats i els llibres d'especial interès del fons de Coneixement i Esport. En teniu quatre a l'any (cada estació) i dues guies de revistes amb articles destacats relacionats amb el C i E.

 

Guia de lectura Cultura medieval (obre en finestra nova)

Cultura medieval Sèrie de guies de lectura amb un sol fil conductor: l'edat mitjana, que us oferim dins del Cicle de cultura medieval de Terrassa (2016).

 
 
 
 
Dones d'aigua. Recull històries on les dones són les protagonistes i el fil que les uneix és l'aigua, com a element de vida, de cohesió i també de patiment (2019).
 
 
El meu hort. Guia de lectura que acompanya el projecte "Jardí de contes" de la Biblioteca districte 2 amb llibres sobre horticultura i horts urbans per tal que tothom qui ho desitgi pugui construir un petit jardí a casa seva.
 
 
 

El modernisme a Terrassa. Selecció de documents que mostren aquest moviment cultural des de diferents perspectives (2015).

 
 
 
 
L'itinerari. Guia mensual amb recomanacions sobre una temàtica diferent cada mes.
 
 
 

Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf. Guia de lectura en motiu de l'exposició que es va poder veure a Terrassa a la tardor del 2018.

 
 
 
Rauxa 2018. Guia de lectura amb motiu de la Setmana de la Poesia de Terrassa.
 
 
 
 
 

Guia de lectura Segueix el fil... de la infantil (obre en finestra nova)Segueix el fil... de la infantil Col·lecció de guies de lectura adreçades als infants.

 

 

 

Guia de lectura Tal com sona (obre en finestra nova)Tal com sona Guia mensual amb una selecció de CDs de música.
 

 

uBiCa'T xarxa. Publicació amb la bibliografia essencial i altra informació d'interès relacionada amb una inquietud de la vida quotidiana i la informació local.