Adreces d'interès Associacions d'àmbit LGTBI+ a Catalunya
 • Acathi. Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants. Ofereixen orientació i acollida, suport psicològic, cursos d'idiomes i formació a voluntariat (orientació/acollida i temes relatius bàsics sobre aspectes legals i salut).
 • ACEGAL. Associació catalana per empreses i professionals que ofereixen serveis a la comunitat LGTBI, amb la missió d'unir voluntats, esforços i recursos dels seus membres amb la destinació a la millora de l'eficàcia i la eficiència de les nostres empreses.
 • ACGIL. Associació de Cristians Gais i Lesbianes, és un espai de trobada i de llibertat que vol compartir les seves vivències i viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat i realitzar un creixement personal. Compta amb servei d'acollida.
 • AMPGIL. Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes que ofereix informació i suport a les famílies amb fills gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Atenció telefònica: 685846194 (telèfon permanent 24 hores). Avda. del Marques de l'Argentera 22 08003 Barcelona (tots els dimecres de 18hrs a 20.30hrs i un dissabte al mes de 18hrs a 20.30hrs)
 • Associació LGTB Terrassa. Associació que reivindica els drets de les persones LGTB, oferint diversos espais de reflexió i activitats diverses. Compta amb un Espai Trans Terrassa. Plaça del Tint,4 08224 Terrassa Tel: 662560440.
 • ATC Llibertat. Associació per a persones transsexuals;
 • BCN Checkpoint Hispanosida. Centre comunitari de detecció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual adreçat a homes gais, altres homes que tenen sexe amb homes i dones transsexuals. Compta també amb un servei d'atenció psicològica dirigit a persones que requereixen recolzament i orientació en qüestions relacionades amb la salut psicoemocional i psicosexual. Comte Borrell,164-166 08015 BCN Tel. 933182056
 • Casal Lambda. Centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització del fet homosexual. Des de 1976 ofereix a gais i lesbianes un espai de trobada i orientació, i disposa d'un centre d'informació i documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i investigadors. Ofereix serveis d'atenció psicològica i jurídica, entre d'altres i fa formació a equips professionals de l'àmbit educatiu i altres. Av. Marquès de l'Argentera,22 08003 Barcelona. De dilluns a dissabte de 17h a 21h; Tel 933195550.
 • CCOO Catalunya Treballen per garantir els drets socials de les persones treballadores gais, transsexuals, bisexuals, i intersexuals. Via Laietana, 16, 08003 Barcelona, tel 934812700, fax 933151724
 • Creación positiva Promoure la eliminació de qualsevol discriminació i estigma cap a les persones que viuen amb el VIH i/o altres ITS i/o VHB/C. C/ del Carme,16 principal. 08001 Barcelona. Tel 934314548. Metro: L1 Roja ( estació Plaça Catalunya; L3 Verda (estació Liceu)
 • Entitat Afirma't
 • FLG. Associació de famílies LGTB. Associació de famílies de mares i pares lesbianes i gais, trans, bisexuals o intersexuals que lluita per la plena equiparació dels drets i deures de les famílies LGTBI. Avda. Marquès de l'Argentera,22 08003 de Barcelona; dins de l'aparcament Estació de França. Tel: 645318860 de 9hrs a 15hrs.
 • Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) C. Verdi, 88 de Barcelona Tel: 932172669
 • Fundació Enllaç. Defensen els drets i la dignitat de les persones grans LGTBI, especialment en moments de vulnerabilitat. C/Rosello,328 08025 Barcelona. Tel 934573739. 
 • Generem. Persones transsexuals i cross dressers. 
 • Gais positius. C. Violant d'Hongria Reina d'Aragó, 156 baixos. 08014 Barcelona. Tel:932980642 
 • Gay sitges link (gsl). Associació que té com objectiu connectar socialment i assistir a la comunitat gay-friendly de Sitges, ja siguin residents o visitants, mediant diferents esdeveniments i projectes desenvolupats i coordinats exclusivament per voluntaris, a direcció del nostre Centre. C/Joan Tarrida, 1 1º 2ª enfront del Bar/restaurant Queenz i la terrassa Yummy.
 • Gaylespol. Associació de policies gays y lesbianes, neix el 28 d'abril del 2006, amb el compromís de visualitzar la diversitat dintre dels cors policials. De garantir els drets de tot el col·lectiu LGTB tant dintre dels diferents cors policials com fora d'ells, i sobre tot, lluitar envers l'odi i la discriminació cap a tota persona.
 • H2O. Col·lectiu Gai,lesbià,Bisexual i transsexual LGBT del Camp de Tarragona. Té com objectiu principal dignificar i millorar la situació de les persones homosexuals i transsexuals a la nostra societat, a tots els seus àmbits: treball,oci,joventut,família,gent gran, cultura,política, i molt especialment en l'educació, entenent aquesta com a eina transformadora d'una realitat que ens deixa a banda. Casal Despertaferro Carrer de Martí Napolità,7 43201 Reus [email protected] www.facebook.com/h2o.cat
 • Oasis. Trobada d'adolescents LGTB. Espai de trobada per a adolescents lgtb, en format estada residencial. L'any 2015 es va portar a terme la 1a edició. El projecte el porta a terme l'Associació Candela i té una especial implicació l'AMPGIL.
 • Pandora. Associació formada en la seva majoria per professionals de la psicologia i de l'educació, que té com objectiu afavorir les relacions igualitàries i no discriminatòries entre sexes, i potenciar la creació de programes socials i de serveis relacionats amb les següents temàtiques: igualtat home-dona, no discriminació per raó de sexe, fomentar el desenvolupament personal, educació no sexista i no discriminatòria. c/Les Corts,10At.4ª –Barcelona. [email protected] Tel 931291934
 • Panteres grogues. Club esportiu. Associació que ofereix un espai on gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals puguin desenvolupar una activitat esportiva de forma lliure i distesa. Tot així l'associació està oberta a qualsevol persona que vulgui compartir l'activitat esportiva amb ells. Actualment, hi ha seccions constituïdes d'atletisme, balls de saló, basquet, ciclisme esquaix, voleibol, entre d'altres. 
 • SIDA STUDI. ONG creada en 1987 en Barcelona, declarada de Utilidad Pública, que trabaja en el ámbito de la promoción de la salud sexual desde la educación, la formación, la información y la sensibilización. Centro de documentación. Centro de documentación y recursos pedagógicos. Salud Sexual.
 • Stop SIDA. Organització dedicada a la prevenció del VIH/SIDA i altres Infeccions de Transmissió Sexual des de 1986. Treballen per la salut sexual per la comunitat LGTB i de treballadors/es sexuals. Consell de Cent,246 1º 2ª 08011 Barcelona. Tel: 934522435 Atenció; Dimarts a divendres de 10h a 14h i de dilluns a dijous de 16hrs a 19.30hrs.
 • TalComSom. Associació de lesbianes, gais, transsexual i bisexuals LGTB de Vic i la comarca d'Osona, creada per ser un punt de trobada pel nostre col·lectiu a la Catalunya Central. Apartat de Correus,49 08500 Vic Tel 680863888 de 19h a 22h

Associacions i altres ens fora de Catalunya

 • COGAM. Colectivo LGTB de Madrid que lleva más de 30 años trabajando por la igualdad de las personas LGTB. Es una de las entidades fundadoras de la FELGTB y una de las impulsoras desde el principio del matrimonio igualitario en España. Además, en COGAM se desarrollan numerosos proyectos para sensibilizar y visibilizar la diversidad del colectivo LGTB. Entre otros, practicamos la prueba rápida del VIH, acudimos a los centros educativos a impartir charlas en la ESO sobre diversidad sexual y de género y tenemos un servicio de información a la comunidad LGTB.
 • Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales (FELGTB). La Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales es, ante todo, un espacio de coordinación e intercambio para el movimiento asociativo LGTB. Es un proyecto común de más de 50 asociaciones, de todo tipo, de ciudades grandes y pequeñas, de casi todas las comunidades autónomas, de estudiantes, de jóvenes, de deportistas, de transexuales, de personas con discapacidad, mujeres lesbianas, bisexuales y transexuales, personas que viven con VIH, creyentes LGTB, migrantes... Documentación sobre: Políticas lésbicas, Transexualidad, Bisexualidad, Salud y VIH-SIDA, Familias, Jóvenes, Educación, Internacional, Asuntos religiosos, Laboral, Mayores y Cultura.
Bibliografia

Exposicions

Memòries

Revistes

Webgrafia