Campanya Entorn sense fum. Eduquem entre tots

L'any 2010 des de l'Ajuntament de Terrassa es va iniciar una campanya pionera a l'estat, consistent en la retolació de la façana de les escoles d'educació infantil i primària de la ciutat amb el cartell "Entorn sense fum. Eduquem entre tots", amb l'objectiu de sensibilitzar a la població vers la protecció de l'exposició al fum ambiental de tabac de les persones no fumadores, especialment els nens i els joves, i desnormalitzar la conducta de fumar.

Actualment 55 escoles de Terrassa tenen el cartell a la seva façana, així com també 14 llars d'infants de Terrassa i 5 escoles d'adults i 137 marquesines de parades d'autobús de la ciutat.

A nivell municipal s'han retolat amb el cartell entorn sense fum els equipaments esportius municipals, els centres cívics i casals de barri i les biblioteques públiques.

En l'àmbit educatiu oferim als centres de secundària els programes:

  • Programa per la prevenció del consum de drogues "SOBRE CANYES I PETES" : dissenyat per l'ASPB, adreçat a alumnes de 3r de la ESO (14 -15 anys), que pretén informar sobre l'alcohol i el cànnabis i els seus efectes de forma clara i objectiva i facilitar pautes per prendre decisions autònomes i responsables
  • Programa per la prevenció del consum de tabac " CLASSE SENSE FUM": coodinat per l'ASPCat, adreçat a alumnes de 1r i 2n de la ESO (12-14 anys), que promou la prevenció en l'inici del consum de tabac i la reducció del consum habitual dels nois i noies, basat en el compromís del grup classe per mantenir-se sense fumar durant el curs