Imatge visitmuseum

El visitmuseum és una aplicació per a les persones interessades en la cultura i el patrimoni. Està promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

El projecte ha estat finançat íntegrament per l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) i té per objectiu, entre altres, fer més accessibles els museus al públic estranger.

El principal atractiu d'aquesta eina és oferir un recorregut pel patrimoni museístic català que permeti descobrir al públic local i turista diferents equipaments del territori.

Actualment disposa de 156 museus i més de 1.300 registres de peces traduïts a quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

El visitmuseum ofereix una breu presentació de l'equipament museístic i de les seves extensions, un recorregut pels principals àmbits i una mirada detallada a alguns dels objectes més destacats de la col·lecció. També presenta les informacions pràctiques per a la visita i els enllaços per saber-ne més o poder compartir l'experiència a les xarxes socials.

L'aplicació localitza el museu més proper i permet descarregar el contingut al dispositiu, seleccionar l'idioma i escanejar els codis QRs dels museu.

Les cinc seccions que conformen el Museu de TerrassaEn el cas del Museu de Terrassa mostra les cinc seccions que l'intergren: Castell Cartoixa de Vallparadís, Casa Alegre de Sagrera, Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere, Torre del Palau i Centre d'Interpretació de la vila medieval de Terrassa i claustre del convent de Sant Francesc. 

Visitmuseum pot per ser utilitzada mitjançant dispositius mòbils i un dels principals avantatges és que l'aplicació es pot descarregar de forma gratuïta i es pot utilitzar sense connexió a Internet:

També es pot consultar a través del web adaptatiu.

En un futur està previst que els museus disposin d'audioguies en quatre idiomes, el que representarà un element de valor. La idea és que una persona de renom apadrini el museu i n'expliqui alguns detalls i continguts. Aquesta opció està en fase de prova (any 2016) amb la participació dels següents museus: el Museu de Badalona, el Museu d'Història de Cambrils, el Museu de La Noguera, el Museu del Suro de Palafrugell i el Museu de la Pesca de Palamós.