Jordi Ballart i Pastor és l'Alcalde de Terrassa (2012-2017 i 2019-actualment). Ballart ha estat investit novament alcalde de Terrassa el 17 de juny de 2023 després de guanyar les eleccions municipals com a candidat de Tot per Terrassa (TxT). Aquest és el segon mandat consecutiu de Jordi Ballart, que va accedir a l'alcaldia el 2019, quan TxT va aconseguir la victòria als comicis.

Jordi Ballart va sertambé alcalde de Terrassa entre els anys 2012 i 2017. Va entrar com a regidor a l'Ajuntament l'any 2005 on va ser responsable de les regidories d'Imatge i Comunicació, Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació i Joventut. També va ser tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, a més de regidor d'Urbanisme, Obres Públiques, Mobilitat, Via Pública i Seguretat Ciutadana.

Ballart va néixer a Terrassa el 8 de febrer de 1980 i és Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma Barcelona (UAB). Va estudiar a l'escola pública Lanaspa (EGB), a l'Institut Nicolau Copèrnic (BUP i COU) i a la UAB. També va cursar estudis de música i violí al Conservatori Municipal de Música de Terrassa i va formar part del Cor del Conservatori i de la seva Orquestra Juvenil.

Discurs investidura, 17 juny de 2023