Podeu ampliar la vostra informació sobre la Unió Europea i el procés de construcció europea en els enllaços que us oferim a continuació.

Tractat de Lisboa

El Tractat de Lisboa va ser signat el 13 de desembre de 2007 a Lisboa (Portugal) pels Caps d'Estat o de Govern dels vint-i-set i va entrar en vigor l'1 de desembre de 2009. Aquest nou tractat dota a la UE de les institucions modernes i els nous mètodes de treball que necessita per a afrontar de manera eficaç els reptes del món actual.

Llistat de recursos europeus (facilitat pel Centre de Documentació Europea de la UAB)

El Centre de Documentació Europea (CDE), que va néixer l'any 1985, és fruit d'un conveni entre la UAB i la Comissió Europea. El seu objectiu és donar a conèixer les polítiques de la UE i potenciar l'estudi i la recerca sobre la integració europea a la universitat. A més, forma part de la Xarxa d'Informació Europe Direct, que és el servei d'informació al ciutadà de la Comissió Europea. En aquest Llistat de recursos Europeus ens faciliten una guia amb: mitjans de comunicació, publicacions, punts d'informació local, serveis d'assessorament i resolució de conflictes, serveis per presentar queixes i denúncies, instruments de participació legislativa, instruments de transparència, activitats de divulgació, concursos i premis, programes de mobilitat, campanyes per involucrar els ciutadans, eines per combatre la desinformació i les fake news, premsa, estudis i recerca, ràdio i TV, entitats europeistes i llibres i articles.

Unió Europea en general

Centres de Documentació Europea

Representacions a Espanya

Instituts i centres d'investigació europeus

Representacions d'Espanya i Catalunya a la UE

Diversos