Terrassa acull l'Assemblea General del comitè executiu del Fórum Español para la Prevención y la Seguridad Urbana

La primera tinenta d'alcalde, Lluïsa Melgares, acompanyada per la regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patricia Reche, va donar la benvinguda ahir als membres del comitè executiu del Fórum Español para la Prevención y la Seguridad Urbana (FEPSU), que van escollir la ciutat per a dur a terme la seva Assemblea General anual.

Melgares els va donar les gràcies pel seu compromís en l'impuls de les polítiques i estratègies per a la prevenció de la inseguretat, així com per la promoció de la transversalitat com a eix d'aquestes polítiques, i els va felicitar per l'èxit de l'acte «La atención policial de la violencia de género», organitzat en col·laboració amb la Policia Municipal de Terrassa i que va comptar amb una norantena assistents de policies locals d'arreu d'España.

Al llarg de la reunió es va fer valoració de les actuacions fetes al llarg del 2022,entre les que destaca una trobada d'intercanvi d'experiències de seguretat i prevenció a Dènia, Una formació sobre plans de seguretat en grans esdeveniments i la conferència Reptes per a una societat amb una convivència pacífica i segura, que va comptar entre els ponents amb l'Intendent Major de la Policia Municipal, el qual va explicar l'experiència a Terrassa respecte el Protocol d'actuació del cos en casos de maltractament animal.

El Fórum Español para la Prevención y la Seguridad Urbana va constituïr-se l'any 2019 amb l'objectiu de d'impulsar un espai de debat i intercanvi de bones pràctiques per a fomentar el diàleg entre actors implicat i abordar els desafiaments que tenen les ciutats en termes de seguretat urbana. També ofereix serveis de consultoria especialitzada als membres i és representant a España del Fórum Europeo per la Seguretat Urbana (EFUS), associació de ciutats i regions europees.

En formen part 12 municipis, un dels quals és Terrassa. En aquest sentit, la regidora de Seguretat, Patricia Reche va mostrar-se partidària de «sumar socis i trobar més municipis que s'adhereixin a aquest espai per a debatre sobre la seguretat, una de les qüestions més importants en l'agenda social i política actual» respecte a això, Reche considera «molt important compartir experiències i bones pràctiques sobre seguretat, ja que són experiències positives que poden servir per afrontar els reptes referents a la seguretat a totes les ciutats, siguin grans o petites».