Aperitius Musicals

Els Aperitius Musicals es van començar a oferir a la Biblioteca Central de Terrassa l'any 2016, un projecte per al foment dels artistes locals emergents. Els Aperitius Musicals són audicions didàctiques de música en directe, adreçades a tots els públics, que pretenen donar a conèixer els músics i els artistes locals de Terrassa i comarca del Vallès Occidental.

Les sessions acostumen a programar-se els dissabtes, a les 12:00 h del migdia, dins la sala de música i revistes, tot i que aprofitant els mesos que fa bon temps, també els podem programar al pati o a la sala d'actes de la Biblioteca Central, si es preveu molta assistència de públic.

Volem apropar la cultura musical a tota la ciutadania, a totes les persones interessades en la música en general. Fomentem les actuacions de música jazz com a mitjà de difusió de la secció especialitzada creada i a la vostra disposició a la Biblioteca Central. Des de l'Ajuntament de Terrassa, situem aquesta activitat dins la xarxa d'espectacles que es programen als diferents espais de la ciutat: Auditori Municipal, Teatres, Centres cívics...

Habitualment, tenen una durada d'uns 40 minuts (màxim 50 minuts), de música en directe, i les realitzen diferents artistes (solistes i músics). Tot estil és benvingut i, fins i tot, hi ha actuacions sense instrument musical, és a dir, a cappella. Les sessions programades són obertes, és a dir, no hi ha un patró a seguir i el músic o artista parla improvisant amb el públic presentant les cançons que va interpretant.

Creem una programació estable d'activitats a la bct xarxa (audicions musicals, concerts...) per a un públic familiar. Proposem artistes terrassencs i terrassenques novells perquè formin part d'aquesta programació estable i intentem que siguin coneguts pel públic en general a través de la Xarxa de Biblioteques Públiques.

La Biblioteca Central de Terrassa, des del 2016, va iniciar aquest projecte amb el qual el públic i els artistes ocupen un únic espai, on després de les seves actuacions, poden conèixer-se i intercanviar impressions diverses. Aquest cicle dels Aperitius complementa l'oferta d'activitats de la bct xarxa.

 

 

Aperitius Musicals / Programació 2023 (gener - juny)

 

 

Dissabtes a les 12.00 h del migdia

14 de gener

 • Jaume Arboledas i Montse Clapers. El cantautor sabadellenc Jaume Arboledas presenta el disc "La sonrisa que mereces" amb la seva guitarra acompanyat per Montse Clapers.

 


 

 

28 de gener

 • Alberto Aguilar. Concert íntim amb el El Plan de Alberto.

 

11 de febrer

 • Josep Ballbé. Coneixem l'orgue: un instrument amb majúscules, amb l'organista i periodista Josep Ballbé.

 

25 de febrer

 • Jordi Santamaría. El guitarrista sabadellenc Jordi Santamaría presenta el disc "Orígens" acompanyat al teclat per Joan Pujol.

 


 

 

11 de març

 • El duet VorAigua format per Muntsa Moral i Paul Perera presenten el disc "Meandres", una invitació a fluir amb la poesia i l'aigua a través d'una música assilvestrada i íntima.

25 de març

 • Toni Hernàndez. El terrassenc Toni Hernàndez presenta "Jazz a la punta dels dits", amb el theremín.

22 d'abril

 • Enric Carreras. Enric Carreras és pianista i ens parlarà del procés creatiu d'un compositor.

20 de maig

 • Maria Perera. Maria Perera presenta "El violí i el bosc màgic", adreçat a alumnes de 1r i 2n de primària (sala petits lectors). Vine a gaudir d'un conte-taller musical on podràs escoltar, veure i tocar el violí. Cal inscripció prèvia, a partir del dia 2 de maig trobareu l'enllaç a la web i als nostres canals habituals de comunicació.

3 de juny

 • Donkey Ahead. La banda terrassenca (5 persones) ens faran versions de rock&blues (al pati o a la sala de revistes).

 

Aperitius Musicals / Programació 2022 (setembre - desembre)

 • 21 de setembre. Canal Terrassa / El Submarí. Programa 2.477 / Exploradors de biblioteques (Aperitius Musicals a la Biblioteca Central de Terrassa), minut 28:18

 

Dissabtes a les 12.00 h del migdia


24 de setembre

 • LisiBand amb l'acompanyament de Glòria Díaz. La Lisi i la seva banda ens presentaran el seu repertori; els acompanyarà Glòria Díaz interpretant algunes cançons amb llengua de signes (previst al pati de la Biblioteca Central).

 

8 d'octubre

 • Quim Perera. Presenta disc "El Hierro" amb la guitarra  acompanyant imatges de l'illa canària de El Hierro (previst a la sala d'actes de la Biblioteca Central).

 


 

 

Dissabte, 15 d'octubre a les 12:00 h a la Biblioteca districte 5 - Avinguda Abat Marcet s/n (Entrada del Club Natació Terrassa):

 


 

 

 

19 de novembre

 • Xavi Piñol. El músic maresmenc toca el tible, un instrument de cobla, i ens presenta "Introit. Manual d'urgència per a entendre la cobla i la música de la sardana" (previst a la sala d'actes de la Biblioteca Central).

 


 

 

3 de desembre

 • Lab Sons presenten "Històries del Soul", amb veu femenina i dues guitarres. Unes diapositives il·lustren cada cançó i s'expliquen anècdotes relacionades amb cada peça musical (previst a la sala d'actes de la Biblioteca Central).

 

17 de desembre:

 • Juan Carlos Arévalo ens presenta "La percussió: columna vertebral de la música" i l'acompanyarà Xavier Zaragoza al baix amb ritmes i ambients diversos (previst a la sala de revistes de la Biblioteca Central).

 

 

Aperitius Musicals / Programació 2021 - 2022

 • Dissabte, 4 de setembre a les 12:00 h. Les Buch Grup Musical.
 • Divendres, 8 d'octubre a les 18:30 h. Castellers de Terrassa. 40 anys d'emocions!!!
 • Dissabte, 23 d'octubre a les 10:30 h. Familiar: Twinkle Twinkle baby's star. Adreçat a famílies amb infants de 2 i 3 anys.
 • Dissabte, 23 d'octubre a les 11:30 h. Familiar: Twinkle Twinkle baby's star. Adreçat a famílies amb infants de 4 i 5 anys.
 • Dissabte, 20 de novembre a les 12:00 h. Jan Díaz, acompanyat per Juan Carlos Arévalo. Presentació del seu nou treball: "Distancia".
 • Dissabte, 18 de desembre a les 12:00 h. Toni Hernàndez toca el theremin i homenatja a Ennio Morricone.
 • Dissabte, 29 de gener a les 12:00 h. Roger Félez, organista terrassenc. Presentació del disc "La Estación del Norte". Suspès per la Covid-19.
 • Dissabte, 12 de febrer a les 12:00 h. El músic terrassenc Lluís Bòria. Presentació del disc "Any Place But Now".
 • Dissabte, 12 de març a les 12:00 h. "Rumbesia", recital de poesia per rumbes amb Xavi Navas i Jose Panzano.
 • Dissabte, 26 de març de 2022, a les 12:00 h. Una volta pel món del jazz: la trompeta. A càrrec de Josep Maria Farràs.
 • Dissabte, 7 de maig a les 12:00 h. Quim Perera i Jon Robles. Presentació del disc "Simbiosis".
 • Dissabte, 21 de maig a les 12:00 h. Xavi Piñol. El tible: sardanes, cobla i una vida musical. El músic ens parla del tible, un instrument lligat a les sardanes i la cobla. Suspès per dol institucional.
 • Dissabte, 4 de juny a les 12:00 h. Roger Félez, organista terrassenc. Presentació del disc "La Estación del Norte".
 • Dissabte, 18 de juny a les 12:00 h. Jordi Albero acompanyat de Jan Díaz. Presentació amb les guitarres del llibre "La música es vida".


Aperitius Musicals de la Bct a Spotify


 

 

Més informació:

Si esteu interessats a rebre més informació, passeu per la Biblioteca Central, envieu un correu a [email protected] o truqueu al telèfon 93 789 45 89.