Terrassa Arts Visuals

Les arts visuals són presents a la ciutat a partir de les activitats i exposicions promogudes per galeries d'art, entitats, institucions, centres culturals i espais alternatius, així com dels nombrosos exemples d'art a l'espai públic.

Els objectius de disposar d'un departament municipal d'arts visuals passen per garantir l'accés a la ciutadania a les pràctiques artístiques contemporànies; oferir un marc de creació i difusió a la comunitat artística; i generar coneixement a través de l'art contemporani.

Terrassa Arts Visuals compta amb el Premi ACCA a la Iniciativa, de l'Associació Catalana de Crítics d'Art , el Premi Espais a la Creació i la Crítica d'Art a la Millor Publicació per Fèlix Bermeu. Vida soterrada de Paco Cao per al projecte Processos Oberts, i diversos premis LAUS entre els que es compten el d'Identitat Corporativa, el de Comunicació Institucional i el de Millor Campanya Integral de Baix Pressupost, entre d'altres.

Si voleu rebre informació sobre les activitats municipals d'arts visuals, podeu enviar un correu electrònic a: [email protected]

ATENCIÓ!
Des de l'1 de juliol la Sala Muncunill està tancada per reformes

 

 

 

Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes
Convocatòria oberta del 12 de setembre al 17 d'octubre.
La Fundació Photographic organitza aquesta beca anual per recolzar el desenvolupament professional de joves fotoperiodistes, majors d'edat i menors de 35 anys, que s'identifiquin amb les inquietuds, talent, principis i valors del millor periodisme visual i per promoure que aquests autors i autores, gràcies al suport rebut, ajudin a fer visibles temàtiques i reptes de necessària difusió i reflexió social, centrant-se en la geografia nacional.
Un jurat expert i de reconegut prestigi avaluarà les propostes rebudes i atorgarà 8.000 euros a l'autor/a o equip seleccionat per dur a terme la seva recerca. El resultat final del projecte becat compta amb garantia de difusió a través del suport que sigui més adequat per al projecte.

Més informació

 

Terrassa Ciutat Pilot
Publicació final 
Juliol 2022

 

 

El Cicle Terrassa Comissariat 2021 obté un premi ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Audiovisual

El disseny de la publicació del cicle Terrassa Comissariat 2021 «Ciutat. El futur no té data», a cura de Federica Matelli i amb disseny de l'estudi Vanderpla, encapçalat pel dissenyador Eudald Van der Pla, ha rebut el premi ADG Laus 2022 de bronze a l'excel·lència en la categoria de Disseny gràfic - Editorial – Publicació Corporativa, un dels reconeixements més importants del món del disseny.

Més informació

 

En exposició:

Terrassa Comissariat 2022: RITUALS. La nit mística

Intervencions: Marc Sempre-Moya, Andrea Soto Calderón i María García Ruiz. 
Comissariat per El Corralito CCA, Cecília Coca Peña, David Corral Lamelas, Albert Garcia Baltanas

Més informació

 

 

Exposicions anteriors:

Aquarel·la. Una ofrena a la Ciutat de Terrassa. A la seva mare, Raimunda Vitó Aubets i a la seva filla , Dàcil Argany Jordà

  • Artista: Jordà Vitó
  • Comissaris: Luis Sánchez Alonso i Paulo Cacais
  • Del 5 de març al 15 de maig de 2022

Aquarel·la és un projecte d'obra feta des de 1975 fins ara, on hi consten més de 100 obres de la terrassenca Jordà Vitó. Una ofrena floral a la ciutat, a la seva filla i a la seva mare. Es tracta d'una trajectòria aquarel·lística on hi caben suports diversos: papers, fils de seda, de cotó, de cànem; petits i grans formats, tridimensionals, sedes, esmalts de llauna, etc. Una selecció d'obres íntimament lligades entre sí.