La flota d'autobusos urbans 

icona_bus 

A partir del juliol de 2017 van començar a circular pels carrers de la ciutat 14 nous autobusos que suposen la renovació del 23% del total de la flota de TMESA, llavors formada per 67 vehicles.

  • d'aquests autobusos són híbrids (combinen motor dièsel amb tecnologia elèctrica, sistema Mobileye Shield + protecció d'angles morts) i la resta tenen motors dièsel, que compleixen la normativa d'emissions Euro 6.
  • 4 dels busos són articulats i estaran destinats a les línies circulars 8 i 9.
  • A part dels 14 nous vehicles s'ha de sumar un microbús amb 12 seients i 4 espais per a cadires de rodes que cobreix els desplaçaments de persones amb capacitats diverses de diferents centres de la ciutat i que va entrar en funcionament el passat mes de maig.
  • Els nous autobusos, que substitueixen els vehicles més antics compten amb avenços tecnològics de darrera generació que els fan menys contaminants, menys sorollosos, més confortables i més segurs.

L'adquisició d'aquests 15 vehicles, va suposar una inversió d'uns 4,3 milions d'euros. Es preveu renovar la flota d'autobusos urbans cada any, a partir de 2018, mitjançant l'adquisició de cinc vehicles per any. L'objectiu és mantenir la flota permanentment renovada i aconseguir que cap vehicle superi els 14 anys en servei. Això suposarà la renovació del 38% de la flota en els propers tres anys (25 autobusos en 3 anys).

En el 2020 han entrat en funcionament els 6 nous autobusos híbrids i el microbús que dona servei a la línia L12 Flex que l'Ajuntament ha adquirit per un total de 1.875.000 euros. Aquesta mesura forma part del compromís municipal d'avançar cap a un nou model de ciutat més accessible i sostenible, comprant cada any alguns vehicles nous.

En el 2022 s'han adquirit 12 nous autobusos híbrids. En total, 33 dels 71 autobusos de la flota funcionen amb aquesta tecnologia.

L'objectiu és tenir una flota renovada i fiable, amb vehicles que siguin més confortables pel que fa a materials, materials, disposició dels seients, endolls de recàrrega d'USB, barreres agafadores optimitzades ergonòmicament, alçada interior i amplitud d'espai.

Amb aquest tipus de vehicles menys contaminants i menys sorollosos es pretén també incentivar l'ús del transport públic.

bus

App per a dispositius mòbils: TMESA - Bus Terrassa

app_autobusos

Aplicació oficial de l'empresa TMESA (Transports Municipals d'Egara S.A) que informa, a temps real, del pas dels autobusos urbans per les parades de la ciutat de Terrassa.

Podràs conèixer el temps real que trigarà l'autobús en arribar a la teva parada, localitzar les parades més properes des de qualsevol lloc que et trobis, identificar qualsevol punt de venta de títols de transport, planificar com arribar a un punt determinat de la ciutat amb transport públic, etc.

Descarrega't l'aplicació a: Google Play o Apple Store

+ info a: www.tmesa.com