La flota d'autobusos urbans 

icona_bus 

A partir del juliol de 2017 van començar a circular pels carrers de la ciutat 14 nous autobusos que suposen la renovació del 23% del total de la flota de TMESA, actualment formada per 67 vehicles.

  • d'aquests autobusos són híbrids (combinen motor dièsel amb tecnologia elèctrica, sistema Mobileye Shield + protecció d'angles morts) i la resta tenen motors dièsel, que compleixen la normativa d'emissions Euro 6.
  • 4 dels busos són articulats i estaran destinats a les línies circulars 8 i 9.
  • A part dels 14 nous vehicles s'ha de sumar un microbús amb 12 seients i 4 espais per a cadires de rodes que cobreix els desplaçaments de persones amb capacitats diverses de diferents centres de la ciutat i que va entrar en funcionament el passat mes de maig.
  • Els nous autobusos, que substitueixen els vehicles més antics compten amb avenços tecnològics de darrera generació que els fan menys contaminants, menys sorollosos, més confortables i més segurs.

L'adquisició d'aquests 15 vehicles, va suposar una inversió d'uns 4,3 milions d'euros. Es preveu renovar la flota d'autobusos urbans cada any, a partir de 2018, mitjançant l'adquisició de cinc vehicles per any. L'objectiu és mantenir la flota permanentment renovada i aconseguir que cap vehicle superi els 14 anys en servei. Això suposarà la renovació del 38% de la flota en els propers tres anys (25 autobusos en 3 anys).

En el 2020 han entrat en funcionament els 5 nous autobusos híbrids i el microbús que dona servei a la línia L12 Flex que l'Ajuntament ha adquirit per un total de 1.875.000 euros. Aquesta mesura forma part del compromís municipal d'avançar cap a un nou model de ciutat més accessible i sostenible, comprant cada any alguns vehicles nous.

L'objectiu és tenir una flota renovada i fiable, amb vehicles que siguin més confortables pel que fa a materials, materials, disposició dels seients, endolls de recàrrega d'USB, barreres agafadores optimitzades ergonòmicament, alçada interior i amplitud d'espai.

Amb aquest tipus de vehicles menys contaminants i menys sorollosos es pretén també incentivar l'ús del transport públic.

bus

App per a dispositius mòbils: TMESA - Bus Terrassa

app_autobusos

Aplicació oficial de l'empresa TMESA (Transports Municipals d'Egara S.A) que informa, a temps real, del pas dels autobusos urbans per les parades de la ciutat de Terrassa.

Podràs conèixer el temps real que trigarà l'autobús en arribar a la teva parada, localitzar les parades més properes des de qualsevol lloc que et trobis, identificar qualsevol punt de venta de títols de transport, planificar com arribar a un punt determinat de la ciutat amb transport públic, etc.

Descarrega't l'aplicació a: Google Play o Apple Store

+ info a: www.tmesa.com

Procés participatiu per la millora de la xarxa d'autobusos urbans de Terrassa

proces_participatiu_autobusos

L'any 2017, des de TMESA i l'Ajuntament de Terrassa es va treballar per definir el futur del servei d'autobusos urbans de Terrassa per millorar-lo.

Amb aquest objectiu, es van realitzar uns tallers en què hi va participar la ciutadania.

Es va fer a través de dinàmiques de grup, on les persones i les entitats que hi van participar, vam compartir i vam posar en comú diferents perspectives i propostes per millorar el servei d'autobusos, un servei bàsic per a la mobilitat dins la ciutat.

Consulta el procés i els resultats en aquest enllaç: www.mouteperterrassa.cat