Totes les Biblioteques Públiques de Terrassa participen i s'afegeixen a la campanya de reciclatge del Projecte Labdoo, la plataforma sense ànim de lucre que opera a tot el món per proveir de dispositius electrònics a escoles d'arreu del planeta.

Teniu un portàtil o una tauleta que ja no feu servir?

Un milió d'escoles al planeta no tenen accés a dispositius i contingut educatiu digital fonamental per l'educació dels seus nens i nenes.

Si voleu ajudar-los i donar-li una segona vida als vostres aparells, us expliquem com fer-ho.

Labdoo és una plataforma col·laborativa mundial sense ànim de lucre i reconeguda per la UNESCO, creada per catalans, que permet fer arribar dispositius equipats amb un software educatiu molt potent a escoles desafavorides de tot el món sense cap cost econòmic i sense incrementar emissions de CO2 addicionals pel planeta.

 

Algunes dades (27 de febrer de 2024) del seu Progrés Global:

 

És a dir, fins avui, Labdoo ha donat suport a més de 2.700 escoles en 151 països, beneficiant més de 870.000 estudiants.

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa ens sumem al projecte de Labdoo com a punts de recollida de dispositius en desús per continuar impulsant l'economia circular i afavorir l'educació dels infants més necessitats d'arreu. Al mateix temps, fem un esforç en la lluita contra el canvi climàtic i la bretxa digital.

Podeu contribuir amb qualsevol tauleta o ordinador portàtil, que funcioni (només cal que arrenqui) i tingui 1 Gb de RAM com a mínim. L'estat de la bateria no importa, però si que heu de dur el carregador.

Quan ens el porteu, si ens doneu un correu electrònic, rebreu informació detallada del destí del vostre dispositiu i podreu saber a qui i a on esteu ajudant.

 

A tota la xarxa de biblioteques públiques de Terrassa recollirem aparells per tal que es puguin reaprofitar:

Logo bct

Biblioteca Central de Terrassa - Passeig de les Lletres, 1 - Telèfon 93 789 45 89 - [email protected]

Logo bd2

Biblioteca districte 2 - Carrer Sant Cosme, 157 - Telèfon 93 786 91 62 - [email protected]

Logo bd3

Biblioteca districte 3 -  Carrer Germà Joaquim, 66 - Telèfon 93 739 70 14 - [email protected]

Logo bd4

Biblioteca districte 4 - Carrer Infant Martí, 183 - Telèfon 93 739 74 23 - [email protected]

Logo bd5

Biblioteca districte 5 - Avinguda Abat Marcet s/n (Entrada del Club Natació Terrassa) - Telèfon 93 735 09 27 - [email protected]

Logo bd6

Biblioteca districte 6 - Rambla de Francesc Macià, 191-193 - Telèfon 93 739 74 20 - [email protected]


Més informació a:

 

Altres campanyes sostenibles del Servei de Biblioteques​

La 5a edició del projecte Biblioteques Sense Fronteres, l'any 2021, es va dedicar a la justícia ambiental, i concretament a la defensa, promoció i garantia de la sostenibilitat. L'objectiu d'aquest projecte és oferir activitats virtuals i presencials interactives per a l'abast de la ciutadania eines que li permetin qüestionar i transformar el model econòmic i social cap a un model respectuós amb el planeta. El programa Biblioteques Sense Fronteres, és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.