Article revista Visquem juny 2022

Terrassa, potencial present i futur

D'aquí a pocs dies Terrassa farà coincidir la seva festa més gran, la Festa Major, amb l'esdeveniment més important que ha acollit la ciutat des dels Jocs Olímpics: el Mundial de Hockey Femení 2022.

Un Estadi Olímpic nou i modernitzat esdevindrà l'escenari on les millors seleccions del món convertiran durant 15 dies Terrassa en capital del hockey mundial i de l'esport femení. Parlem del tercer esport a l'aire lliure amb més practicants del planeta, que ens identifica i caracteritza com a ciutat, però que sobretot permetrà donar-nos a conèixer arreu.

El Mundial és una oportunitat única de projectar la ciutat i que coincideixi amb la Festa Major obre les portes a atraure la gent que ens visiti més enllà de l'Estadi.

Creure en la nostra ciutat i projectar tot el que pot oferir no ens ha de fer por. De fet, ha de ser la nostra obligació.

Recentment, hem estrenat una nova marca turística de ciutat que posa en valor tot el nostre patrimoni arquitectònic i històric, com una ciutat que s'ha sapigut reinventar mil vegades des de la revolució industrial per esdevenir una ciutat de persones emprenedores. Un municipi on les antigues fàbriques esdevenen seu de projectes socials i culturals i on l'Escola Industrial compleix 120 anys mentre destaquem com a ciutat amb nombre d'empreses emergents.

Queda molt camí per recórrer per aconseguir deixar l'apatia del passat enrere i fer de la ciutat un espai de més oportunitats i qualitat de vida. Ara, durant aquest mandat hem treballat incansablement des del govern per millorar el dia a dia a Terrassa, però també per acompanyar una ciutat que creu en ella mateixa per tal que pugui projectar tot el seu potencial.

El Mundial ens deixarà instal·lacions esportives i entorns urbans recuperats. Això està fet. Ara, el llegat del Mundial ha de ser el d'una ciutat que recorda i reivindica tot el que pot aportar de cara al futur.

Ona Martínez Viñas 
Portaveu del Grup municipal d'Esquerra Republicana de Terrassa