Article revista Visquem juny 2022

Propera estació: Can Boada – La Maurina

La nova estació de RENFE entre els barris de Can Boada i La Maurina cada cop és més a prop. La inversió del govern del PSOE en aquesta infraestructura és decidida i suposarà una millora notable per la mobilitat a la zona oest de Terrassa. Cal fer memòria i recordar els antecedents que ens porten fins on som a dia d'avui. Si hem arribat fins aquí ha estat gràcies al treball insistent dels alcaldes Pere Navarro i Alfredo Vega.

L'ex ministre Ábalos va anunciar la inclusió d'aquesta estació al Pla de Rodalies de Catalunya 2020 – 2030 després de les gestions que va fer l'exalcalde Alfredo Vega amb el President de RENFE, el Coordinador General de Rodalies, i el propi Ministre. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d'Espanya va anunciar a finals de 2021 la licitació de l'estudi informatiu per al desenvolupament d'aquesta infraestructura, després de la reunió que va mantenir la regidora i candidata socialista a l'alcaldia de Terrassa, Eva Candela, amb el President de RENFE, Isaias Taboas.

Aquesta nova inversió per a la nostra ciutat ens confirma dues premisses que defensem amb convicció: la primera, que Terrassa progressa quan els socialistes governem. Ha estat quan el PSOE ha governat a la Moncloa i quan el PSC ha governat a l'Ajuntament quan la ciutat ha viscut les transformacions més importants (el soterrament de les vies és un dels exemples de gran transformació urbanística que dividia la ciutat per la meitat). La segona teoria que queda palesa també és la importància dels partits polítics que tenen connexió amb altres administracions, atès la seva capacitat d'influència en la presa de decisions que tenen afectació al territori. Cal reivindicar els partits forts enfront dels populismes localistes que no surten de la ciutat i no arriben enlloc. Si no fos per la feina de Pere Navarro, Alfredo Vega i Eva Candela i la seva insistència a l'administració competent, la nova estació de Can Boada – La Maurina encara estaria molt lluny.

Grup Municipal PSC Terrassa